Het effect van Donald Trump op de beurzen

Het effect van Donald Trump op de beurzen

24option.com NederlandWat zullen de gevolgen zijn van Donald Trump op de beurzen?

Trump is onvoorspelbaar en daar houden beurzen niet van

Collectief werd aangenomen dat Hillary Clinton als nieuwe president het beste zou zijn voor iedereen. Het liberale en duurzame beleid van Obama zou onder Clinton’s leiding namelijk min of meer worden voortgezet en daar zouden de beurzen over heel de wereld positief op reageren. Trump echter, zou als president van de VS, en dus als leider van de wereld, garant staan voor ramp en tegenspoed, zo werd in kranten en op tv gepredikt. De reden voor deze aanname lag in het feit dat Trump inhoudelijk geen structurele plannen liet zien tijdens zijn campagne. Hij was voornamelijk bezig met mensen belachelijk maken, haat zaaien en moddergooien. Trump werd hierdoor gezien als onvoorspelbaar en daar houden de beurzen niet van. De verwachting was dan ook dat wereldwijd negatief op zijn overwinning zou worden gereageerd, met een heel grote kans op een globale financiële crisis.

donald-trump-amerika

Miljoenen nieuwe banen door investeringen in infrastructuur

Maar het verliep allemaal heel anders. Na een kleine dip, vlak na de bekendmaking van de overwinning van Trump, herstelden de beurzen op wonderbaarlijke wijze. De Dow Jones steeg een kleine twee weken later zelfs door het twintig jaar oude plafond van 19.000 punten heen! De reden van dit onverwachte enthousiasme is dat Trump aankondigde dat hij fors wil investeren in het verbeteren van de infrastructuur in het land, iets wat heel hard nodig is. Hierdoor zullen de komende jaren miljoenen banen gecreëerd worden en is de omzet van veel ondernemingen min of meer gegarandeerd. Dat wekt vertrouwen. Daarnaast werd de harde toon die Trump bezigde tijdens zijn campagne meteen na zijn overwinning een stuk milder en zei hij dat het zijn ambitie is om de goede internationale relaties te handhaven of zelfs te versterken.

Koersontwikkelingen EUR/USD heel interessant

Mooie woorden die als zoete koek geslikt worden. En dat is zeer opmerkelijk want Trump heeft de eigenschap om mensen naar de mond te praten en gaat een leugentje of twee niet uit de weg, zo heeft hij keer op keer bewezen. Veel mensen houden dan ook hun hart vast. Maar er zijn ook voordelen.  De US Dollar is dankzij Trumps’ mooie woorden ten opzichte van de Euro namelijk 3% meer waard geworden. Dat is goed voor onze export. De verwachting is dat de Euro binnen enkele maanden pariteit met de dollar zal hebben bereikt. Pariteit houdt in dat de twee valuta exact evenveel waard zijn. De huidige koersbewegingen zijn dan ook bijzonder interessant. En als je het slim aanpakt kan je met behulp van binaire opties (veel) winst maken door te speculeren op het valutapaar USD/EUR  of/en USD/GBP.

Meer weten over online handelen? Bezoek eens: 24Option Nederland!

The Donald heeft inmiddels bijna 16 miljoen volgers op Twitter. Blijf op de hoogte en check Donald Trump hier op Twitter: Realdonaldtrump

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram