De Barco Escape: Een kennismaking met de bioscoop van de toekomst

De Barco Escape: Een kennismaking met de bioscoop van de toekomst

barco-escape-euroscoop-tilburg

Wij hebben als filmkijker en bioscoopbezoekers de laatste jaren de nodige ontwikkelingen gezien wat betreft het witte doek, van 3D tot iMAX en van 4D tot D-Box stoelen. Vandaag ontmoet je echter de bioscoop van de toekomst, de Barco Escape..

Euroscoop heeft met Barco Escape de primeur binnen Nederland. Het bedrijf heeft de gloednieuwe bioscoopopstelling geïnstalleerd in zijn bioscopen in Tilburg en Maastricht en trapte afgelopen maand af met de blockbuster Star Trek Beyond.

star-trek-beyond-barco-escape

Wat Barco Escape zo bijzonder maakt is het volgende:

Escape werd in 2014 geïntroduceerd door het Belgische Barco. Met de projectietechniek wordt de kijker meer dan ooit het verhaal ingetrokken en ten opzichte van het klassieke bioscoopscherm gebeurt er letterlijk veel meer om je heen. Er zijn namelijk twee zijschermen – die allebei in een hoek van ongeveer 145 graden op het hoofdscherm staan – en beide aanvullende beelden van de film projecteren. Door deze beeldopstelling ontstaat een 270 graden panoramisch beeld en ervaar je een visueel verbluffende film als Star Trek Beyond als nooit te voren.

Voor Star Trek Beyond is er trouwens ook extra beeldmateriaal gecreëerd voor vertoning op de zijschermen. Het gaat om een royale twintig minuten van ‘extra footage’ waarbij de kijker het Star Trek universum wordt ingezogen.

barco-escape-euroscoop

Dat Barco Escape inderdaad de bioscoop van de toekomst is, blijkt wel uit het feit dat meerdere productiemaatschappijen hebben aangekondigd films te gaan maken die geschikt zijn voor het bioscooptype. In oktober 2015 sloot Barco al een vijfjarig contract met 20th Century Fox om de komende jaren meerdere films in het Barco Escape-formaat uit te brengen. Regisseur Scott Waugh (van Act of Valor en Need for Speed) maakte kortgeleden bekend dat hij de eerste film compleet gefilmd voor Barco Escape gaat regisseren.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de aankomende films en het is afwachten wanneer dit bioscooptype vanuit het zuiden van het land ook zijn weg naar de rest van Nederland vindt..

Post a Comment

#Volg ons op Instagram