De Wasabi die jij bij je sushi eet is hoogstwaarschijnlijk nep

De Wasabi die jij bij je sushi eet is hoogstwaarschijnlijk nep

Sushi liefhebbers, het spijt ons om dit te moeten vertellen, maar dat pikante groene pasta’tje dat wordt geserveerd bij de geliefde sushi rolls is hoogstwaarschijnlijk geen echte wasabi.

De wasabi die de meesten van ons hebben eten en bij het sushi-restaurant geserveerd krijgen is een mix van Europese mierikswortel, warme mosterd en een groene kleurstof om het uiteindelijk de tint van de ‘real deal’ wasabi te geven.

wasabi-sushi-restaurant-nep-echt

Why, you ask? Authentieke wasabi is simpelweg uiterst moeilijk te kweken. Echte wasabi wordt aangeboden in een handvol restaurants, zelfs in Japan zelf. Vanwege de schaarste is het echter wel de moeite waard voor de liefhebber van sushi om de originele, prijzige wasabi eens op te zoeken.

Voor een helder overzicht van wat je eigenlijk eet bij de sushi, waarom deze vervanger wordt gebruikt en de complete details over de echte wasabi, check je de video bovenaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram