Dit zijn ‘s Werelds 25 Best Leefbare Steden

Dit zijn ‘s Werelds 25 Best Leefbare Steden

Elk jaar houdt Monocle Magazine zijn Quality of Life onderzoek, waarna zij ‘s werelds meest leefbare steden aanwijzen. Hoewel de lijst niet elk jaar drastisch verandert, streeft de publicatie ernaar om de kandidaten voor de benijdenswaardige titel te onderwerpen aan een steeds groter en steeds strenger aantal statistieken.

Dit jaar zijn in het Quality of Life onderzoek criteria op basis van nachtelijke leefbaarheid toegevoegd voor elke stad. Rekening houdend met de traditionele normen zoals openbaar vervoer en diens efficiëntie en zaken als criminaliteit, zien we nu tevens meer genuanceerde onderdelen, zoals het aantal onafhankelijke boekhandels en de gemiddelde sluitingstijd van winkels en nachtclubs.

Monocle heeft na deze hele rits aan toetsen het Japanse Tokyo benoemd als de winnaar voor het tweede achtereenvolgende jaar. De stad wordt geroemd om zijn rijkdom aan wereldklasse eten, drinken, sport en entertainment opties, beschikbaar na werktijd.

Bekijk de video boevenaan voor een overzicht van de nachtelijke juweeltjes van Tokyo en check hieronder de volledige lijst, inclusief Nederlandse inbreng:

25. Montreal
24. Portland
23. Honolulu
22. Auckland
21. Amsterdam
20. Singapore
19. Barcelona
18. Hong Kong
17. Düsseldorf
16. Lissabon
15. Hamburg
14. Madrid
13. Zürich
12. Helsinki
11. Vancouver
10. Stockholm
09. Kyoto
08. Sydney
07. Fukuoka
06. Melbourne
05. München
04. Kopenhagen
03. Wenen
02. Berlijn
01. Tokyo

Post a Comment

#Volg ons op Instagram