Zo vind je het perfecte T-shirt voor onder je overhemd

Zo vind je het perfecte T-shirt voor onder je overhemd

shirtsofcotton-ondershirt

Onder een mooi overhemd hoort natuurlijk een goed zittend T-shirt, een ondershirt. Veel mannen weten wel hoe een goed overhemd moet zitten, maar het kopen van een goed zittend T-shirt daaronder blijkt wat lastiger.

Hoe vind je een perfect ondershirt? En waar moet je op letten bij het kopen van een T-shirt? Hieronder vind je een aantal tips die jouw zoektocht naar het perfecte T-shirt makkelijker maken.

bouwvakkersdecollete

Nooit meer een billen decolleté

Wie kent hem niet: het bouwvakkersdecolleté. Die zichtbare bilspleet boven een broek kan écht niet en werkt afstotend. Soms is een te wijde of te kleine broek de oorzaak, maar in de meeste gevallen behoort een te kort T-shirt ook tot het probleem. Te korte T-shirts hebben de eigenschap om telkens uit je broek kruipen en zorgt ervoor dat je het continu terug moet trekken. Oplossing? Simpel, een extra lang T-shirt kan dit voorkomen: deze blijven namelijk makkelijker goed in je broek zitten.

Een T-shirt als tweede huid

T-shirts van hoge kwaliteit voelen bijna letterlijk aan als een tweede huid. Het soort katoen en de afwerking van het doek zorgen hier namelijk voor. Een perfect ondershirt is gemaakt met een speciale weving. Deze weving is niet gevlochten met 1 draad, maar met 2 draden (two-ply). Daarnaast is in een goed doek extra katoen gewoven. Dit laatste zorgt ervoor dat het ondershirt dikker en steviger is: dik genoeg om transpiratie op te vangen en dun genoeg om luchtig aan te voelen.

t-shirts-online-kopen-katoen

Extra zachte T-shirts

Zo fijn, een T-shirt dat heerlijk zacht aanvoelt. Bij het aankleden ’s morgens grijp je altijd sneller naar dat ene favoriete T-shirt en is het balen als het net toevallig in de was zit. Vaak zit dit shirt zo lekker qua fit en voelt het perfect aan. Een ideaal ondershirt heeft een speciale afwerking die het zachter maakt. ’s Morgens voel je dat extra zachte T-shirt gelijk en de keuze met betrekking tot welk T-shirt je onder een overhemd aandoet is dan snel gemaakt.

Voorgewassen en voorgekrompen

Niets is vervelender dan een T-shirt dat na 5x wassen al teveel gekrompen is. Let altijd op of de stof is voorgewassen en voorgekrompen, want zo voorkom je dat het T-shirt na verloop van tijd niet meer goed zit. Helemaal geen krimp is helaas niet te voorkomen. Katoen is namelijk een natuurproduct, hier zit altijd wat werking in. Met een juist voorgewassen en voorgekrompen T-shirt wordt deze krimp echter beperkt tot een minimum. Vergeet ook niet de was voorschriften te volgen en was bijvoorbeeld niet te heet (maximaal 40 graden). Gooi goede kwaliteit T-shirts ook nooit in de droger, dit maakt het katoen kapot en zorgt voor extra krimp.

online-tshirts-kopen-vhals-ronde-hals

Het type hals: ronde hals of V-hals

Een eeuwige discussie is of je een T-shirt wel of niet moet zien onder een overhemd. Over het algemeen wordt het mooier bevonden als je een onder-shirt niet ziet. Het perfecte T-shirt merk heeft halzen in meerdere dieptes. Van ronde hals, enkele V hals en diepe V hals, tot aan een extra diepe V nek. Elk van deze halzen zorgt ervoor dat het T-shirt niet zichtbaar is bij 1, 2 of 3 knoopjes open.

Een onzichtbaar T-shirt onder je overhemd

Een perfect onder-shirt is in principe onzichtbaar. Bij voorkeur kies je een hals die dieper is dan het aantal open knoopjes en met een niet te dikke boord. Een wit T-shirt heeft de voorkeur bij de meeste mannen. Het ziet er natuurlijk schoon en fris uit, maar een wit ondershirt is soms ook niet de beste keuze onder een wit overhemd. Door wit op wit te dragen ontstaat een doorschijnend effect. Beter is om een grijs T-shirt te dragen, want dankzij het contrasterende effect ontstaat een onzichtbaar effect.

beste-lengte-tshirt-meetlint

De pasvorm

Last but not least: de pasvorm moet perfect zijn. De perfecte pasvorm hangt deels af van jouw persoonlijke voorkeur. T-shirts met een beetje elastaan erin verwerkt zijn een aanrader. Het elastaan zorgt er namelijk voor dat het shirt iets meerekt. Zo kan het strak en op de huid gedragen worden, zonder dat het vervelend gaat trekken.

Vind je perfecte ondershirt bij ShirtsofCotton

koopin3stappendebestevhalstshirts

ShirtsofCotton komt eigenlijk met een simpele oplossing in de vorm van het perfecte T-shirt voor onder je overhemd. Alle T-shirts van ShirtsofCotton zijn extra lang, zodat ze niet uit je broek kruipen. De V-halzen zijn verkrijgbaar in drie verschillende dieptes en de T-shirts zijn extra lang. Overigens zijn ze tevens vervaardigd van premium Amerikaans katoen en hierdoor blijven ze lang in model en gaan ze niet ‘lubberen’. De ShirtsofCotton T-shirts zijn, kortom, perfect voor onder je overhemd.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram