De 5 Heineken Heerlijkheden zijn bekend!

De 5 Heineken Heerlijkheden zijn bekend!

heineken-heerlijk-meesterbrouwer-video-

Elke man geniet weleens van een ijskoud biertje, maar hoe komt het dat wij het ene bier toch beduidend lekkerder vinden dan het andere. In deze video komen we erachter waarom Heineken bijvoorbeeld zo enorm geliefd is..

De oer-Hollandse gezegdes “geduld is een schone zaak” en “haastige spoed is zelden goed” zijn voor iedereen bekend. Dat deze gezegdes ook toepasbaar zijn op ons bier is wellicht bij minder mensen een vanzelfsprekend iets. We hebben het dan niet over het eigen drinktempo, maar wel over de wijze waarop bier wordt gebrouwen en voorbereid.

In de video hieronder legt meesterbrouwer Willem van Waesberghe waarom het proces dat Heineken tot in detail heeft uitgewerkt zo belangrijk is om te volgen voor perfect bier. Het sleutelwoord hierin is ‘rust’, ofwel het ‘lageren’, maar wat houdt dit precies in? Heineken doet dit namelijk na het brouwen veel langer dan andere pilseners en dit zorgt ervoor dat Heineken zo heerlijk en helder is voor de smaakpapillen en het oog..

Heineken heeft overigens wereldwijd 64 brouwmeesters in dienst die de constante kwaliteit van hun heerlijk, heldere bier bewaken en louter brouwen met natuurlijke, pure ingrediënten.

Wat veel mensen trouwens niet weten, is dat de rode ster op het flesje hun uniciteit en kwaliteit symboliseert. De 4 punten staan namelijk voor ingrediënten en het 5de punt voor de magie van het brouwen hieronder de uitleg;

Heerlijk Helder

Deze benoemden wij in het begin al en deze eigenschap dankt zijn heldere voorkomen aan het lageren!

Heerlijk Verfrissend

De frisse smaak van een vers getapte Heineken is licht fruitig. Dit in combinatie met het fris bittere van de hop zorgt voor de smaakexplosie.

Heerlijk Puur

Heineken kiest dus voor natuurlijke, pure ingrediënten. Denk aan zuiver water, mout en hop, en natuurlijk het unieke Heineken A-gist. Geen toevoegingen!

Heerlijk Vertrouwd

Waar en wanneer je ook een Heineken opentrekt of geserveerd krijgt, hij smaakt altijd even lekker. De 64 meesterbrouwers en geselecteerde proevers controleren namelijk altijd het bier en waarborgen zo internationaal de Heineken kwaliteit.

Heerlijk Magisch

De laatste punt van de rode ster is een ietwat mysterieuze en eigenlijk magische, namelijk de onbekende magie van het bier brouwen. Uiteraard kun je deze ster ook invullen met de passie en vakkundigheid van de brouwers die ons bier brouwen!

heineken-heerlijk-meesterbrouwer-video

We raden jullie aan om vooral ook de website van Heineken te bekijken voor meer interessante video’s, info over de Heineken Heerlijkheden en nieuws over ons wereldwijd beroemde biermerk uit hartje Nederland..   Santé!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram