Vencer Sarthe: een sensationale supercar van eigen bodem

Vencer Sarthe: een sensationale supercar van eigen bodem

Nederlandse automerken-Vencer-autonieuws-mannenstyle 1

Heb je al van het Twentse automerk Vencer gehoord? Nee? Dat is niet zo vreemd, want Nederlandse automerken zijn niet bepaald internationaal bekend. Dat is jammer, want als je een passie hebt voor unieke en handgemaakte auto’s mag je best eens een kijkje nemen op de markt van ons eigen kikkerlandje.

Bij wijkopenautos.nl, een website waar jij je auto online kunt verkopen, is Vencer onlangs de revue gepasseerd in hun online magazine. Dit merk maakte in 2013 zijn supercar ‘Sarthe’ bekend aan het publiek, waarna ze vervolgens de prijs ‘Most Sensational Supercar 2013’ ontvingen. Een hele prestatie en daarom willen we je graag meer vertellen over deze unieke supercar.

Nederlandse automerken-Vencer-autonieuws-mannenstyle 2

Vencer: mysterieuze supercarbouwer
De creatie van de eerste auto van Vencer was in 2010 nog een groot mysterie. In het geheim werd er hard gewerkt aan hetgeen later bekend zou worden als de Sarthe. In 2012 doorbrak het Vriezenveense merk, na meerdere geruchten, het mysterie; Nederland zou er een nieuwe supercar bij krijgen. Na het winnen van de eerdergenoemde prestigieuze prijs bij Salon Privé in 2013, werd uiteindelijk in 2015 het productiemodel Vencer Sarthe MY2015 gepresenteerd.

Nederlandse automerken-Vencer-autonieuws-mannenstyle 5

Een auto voor de snelheidsduivel
Het minimalistische uiterlijk van de Sarthe is niet alleen een plezier om naar te kijken, de aerodynamische vormgeving zorgt ook voor uitzonderlijke prestaties. De 6,3 liter Supercharged-V8 heeft een vermogen van 622 PK, wat garant staat voor een topsnelheid van 338 kilometer per uur. Alle componenten van de auto zijn bovendien van carbon fiber, zodat het gewicht laag blijft. De auto kan van stilstand naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden. De topsnelheid ligt op 240 kilometer per uur.

Nederlandse automerken-Vencer-autonieuws-mannenstyle 4

Verwezenlijk je droom
Een belangrijke karaktereigenschap van de auto is het ontbreken van high-tech elektronica, zodat de autobestuurder het authentieke analoge en mechanische gevoel van rijden ervaart. Dit is de intentie van de bedenker en eigenaar van Vencer, Robert Cobben, die zich liet inspireren door de Le Mans raceauto’s uit de jaren tachtig.

Wil jij het pure rijplezier van de Vencer Sarthe ook ervaren? Dan kunnen je persoonlijke voorkeuren bovendien verwerkt worden in de productie. Iedere auto is immers een reflectie van je eigen persoonlijkheid, zo vinden ze bij Vencer.

Voor meer informatie over de supercar kijk je op de website van wijkopenautos.nl. Ontdek hoeveel je neer moet leggen voor deze unieke supercar en wie weet stap jij binnenkort in de auto van je dromen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram