Audi E-Tron Quattro Concept

Audi E-Tron Quattro Concept

Audi opende het IAA 2015 in Frankfurt met haar nieuwste concept: de E-Tron Quattro SUV.

In wezen een vier-deurs SUV bolide, is Audi’s volledig elektrische auto naar verwachting in staat om meer dan 480 kilometer te reizen op een enkele lading en beschikt ze over drie elektromotoren (een voor de vooras en twee voor de achterkant). Dit betekent dat de bolide 370 kW opwekt  – het equivalent van 496 pk.

Het concept is veel krachtiger dan de gemiddelde plugin SUV. De E-Tron Quattro schiet naar 100 km/u in slechts 4,6 seconden, maar de topsnelheid is elektronisch begrensd tot ongeveer 210 km/u.

Verdere details zijn onder andere een 50-minuten oplaadtijd voor de 95-kWh accu (via een 150 kW DC snellader), terwijl Matrix OLED-verlichting het debuteert binnen het concept. Het ontwerp kent trouwens een zonnepaneel-dak om extra energie te vergaren.

Het conceptuele ontwerp biedt een glimp van wat de auto Audi-liefhebbers zal bieden bij het uiteindelijke productiemodel, dat momenteel verwacht wordt in 2018. Voor een blik op Audi’s volledige persbericht voor de E-Tron Quattro Concept, check je Autoblog.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram