Amsterdam uitgeroepen tot vriendelijkste stad van Europa

Amsterdam uitgeroepen tot vriendelijkste stad van Europa

Amsterdam vriendelijkste stad van Europa, Nederland, Travelzoo, bevolking

Australië, Italië, Mexico en de staat Florida zijn door Travelzoo uitgeroepen tot de vriendelijkste bestemmingen in de wereld in een onlangs vrijgegeven rapport.

Voor het onderzoek door Travelzoo, werden meer dan 6.400 respondenten gevraagd om na te denken over hun reiservaringen en steden en landen waar ze werden begroet door de warmste, vriendelijkste lokale bevolking. Ze moesten hierbij denken aan interactie bij het zoeken naar de weg, dineraanbevelingen en de algemene communicatie.

In Europa, werd Italië uitgeroepen tot het vriendelijkste land, gevolgd door Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Als het gaat om de Europese steden, dan krijgt ons eigen Amsterdam de meeste stemmen, gevolgd door Londen en Dublin.

In Latijns-Amerika, werden de Mexicanen verkozen tot de vriendelijkste, terwijl Australiërs won ten koste van onder andere de Kiwis en Thailand bij dezelfde titel voor Asia Pacific.

Toen werd gevraagd naar de vriendelijkste staten en steden in Amerika, bleken de resultaten een paar interessante trends te vertonen.

Volgens de enquête word je als verdwaalde toeristen het meest waarschijnlijk gered door de vriendelijke bevolking die leeft aan de oostkust, in tegenstelling tot het Westen, met vijf van de top 10 staten afkomstig uit de hoek van de Atlantische Oceaan.

Zo kan het ook geen toeval dat de bestemmingen in de VS die worden beschouwd als de vriendelijkste staat en stad, toevallig ook de meest warme, zonovergoten plekken zijn: Florida en Honolulu.

Hier zijn de resultaten van de vriendelijkste bestemmingen door Travelzoo:

Vriendelijkste steden in Europa:

1. Amsterdam
2. Londen
3. Dublin
4. Venetië
5. Barcelona

Vriendelijkste Europese landen:

1. Italië
2. Ierland
3. UK
4. Spanje
5. Nederland

Aziatisch-Pacifisch:

1. Australië
2. Nieuw-Zeeland
3. Thailand
4. Fiji
5. Japan

Latijns Amerika:
1. Mexico
2. Costa Rica
3. Cuba
4. Dominicaanse Republiek
5. Brazilië

Post a Comment

#Volg ons op Instagram