Zomerse klassiekers! De Panamahoed & Pochet

Zomerse klassiekers! De Panamahoed & Pochet

VDH panamahoed zwart1Zomerse klassiekers: panamahoeden en pochetten

De panamahoed
De panamahoed is eigenlijk nooit echt uit het straatbeeld verdwenen. Deze klassieker werd al gedragen door Sir Winston Churchill, Anthony Hopkins, Sean Connery en Brad Pitt, en is ook in Nederland niet meer weg te denken.  De hoed is een ideaal accessoire voor in de zomer en staat altijd goed met zomerse jasjes gemaakt van lichte stoffen.

Bij het klassieke F.G. van den Heuvel in Den Haag weten ze precies hoe deze tijdloze hoed moet worden gedragen. Echte panamahoeden worden gemaakt van blank stro uit Ecuador en met de hand geweven. De kenmerkende band mag in allerlei kleuren, van klassiek zwart tot helder oranje. De hoeden van F.G. van den Heuvel worden met de hand gemaakt in het Rotterdamse atelier Van Eastwood.

Het pochet
Altijd onmisbaar is het pochet. Dit is de finishing touch voor elke outfit en wordt gedragen in het borstzakje van een jasje.  Het pochet mag ook weer in allerlei kleuren en moet VDH pochets 1worden afgestemd op het pak, het shirt en de das.  Het is echter zeer ongebruikelijk als de kleur en het motief overeenkomt met de das, aldus F.G. van den Heuvel.  De pochetten van F.G. van den Heuvel met polkadot motief zijn van hoge kwaliteit zijde en worden in het eigen atelier in Den Haag gemaakt.

pak chokerOver F.G. van den Heuvel
De herenmodezaak F.G. van den Heuvel is te vinden in Den Haag op de hoek van het Lange Voorhout, tegenover de Hofvijver. Sinds 1882 is dit de plek waar echte heren terecht kunnen voor klassieke, internationale mode. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar men nog een rokkostuum, jacquet en smoking met toebehoren kan krijgen. Door de jaren heen is F.G. van den Heuvel uitgegroeid tot autoriteit op het gebied van knowhow en etiquette van herenmode.

www.fgvandenheuvel.nl

1 Reactie

  • Lisa van Fasha.nl
    19 mei 2014

    Super leuke hoedjes zijn dat!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram