Voetbalreis: Hoe begin ik daar aan?

Voetbalreis: Hoe begin ik daar aan?

newcastle-unitedSteeds meer voetballiefhebbers kiezen ervoor om ook eens de sfeer te proeven in andere Europese stadions dan alleen onze Nederlandse.

De grote der aarde zoals Bayern München, Barcelona, Real Madrid en Manchester United zijn hierbij natuurlijk ontzettend populair, maar ook de kleinere clubs in grote competities zoals de Bundesliga en Premier League zijn onder de Nederlandse voetballiefhebber veel gevraagd. Ook geïnteresseerd? De keuze is reuze!

Hoe organiseer je dat

Voetbalreizen kun je zelf helemaal regelen, maar het is ook mogelijk een georganiseerde voetbalreis te boeken. Er zijn verschillende organisaties die dit regelen. Je kan per boot, per vliegtuig, met de bus, de trein of gewoon eigen vervoer deze reis maken. Welke optie je ook kiest, een bezoekje aan de plaats van de voetbalreis is dan natuurlijk ook altijd wel leuk. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je vrienden in het plaatselijke supporterscafé de sfeer proeven voor en na de wedstrijd. Om goed te vergelijken wat het voordeligste is voor jou kun je het beste een georganiseerde reis vergelijken met een reis waarbij je alles zelf boekt. Denk hierbij wel goed na over de garanties en vervoer voordelen die je hebt bij een georganiseerde reis. Of het nu gaat om voetbalreizen in Engeland, Duitsland, Spanje, Italië of heel ergens anders.

Duitsland of Engeland

Ben je aan het twijfelen welke competitie je het beste kan bezoeken en welke voetbalwedstrijd. Vraag je dan af welke sfeer je het meeste ambieert. Als je de keuze hebt tussen wedstrijden in Duitsland of Engeland bijvoorbeeld. De Duitse Bundesliga is al jaren de beste bezochte competitie in Europa. Volle stadions en een prachtige sfeer. Ook met kinderen is een bezoek daar zeker de moeite waard.  Een kolkend stadion vol voetballiefhebbers dat vind je in Duitsland. Een bezoek aan de Engelse competitie is een toch ook een bezoek aan de bakermat van het voetbal. De nostalgische en moderne stadions ademen allemaal dat ultieme voetbalgevoel. Dicht op het veld, wordt er ouderwets veel gezongen in deze voetbalstadions. Wat je bij beide vindt? De grootste sterren ter aarde die het tegen elkaar opnemen in een waar voetbalgevecht. Elke wedstrijd, passie en strijd. Zo zijn beide competities wel te omschrijven.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram