Op wintersport?

Op wintersport?

wintersportverzekeringHet aantal geboekte wintersportvakanties daalt volgens recente berichten flink en de sneeuw in de Alpen laat nog aardig te wensen over. Toch zullen er deze winter toch weer een groot aantal Nederlanders naar de bergen trekken om hun ski, snowboard en/of après-ski kunsten te vertonen.

We willen natuurlijk ook onze boards en ski’s niet thuis laten verpieteren en ook niet te roestig worden op de slopes. Voor je op wintersport gaat is een goede voorbereiding toch wel heel erg belangrijk. Denk hierbij aan het juiste materiaal, het onderhoud daarvan, maar ook verzekeringen.

Wintersport is misschien niet de meest ongevalbestendige vakantie die je kan nemen. Ieder jaar komen er weer veel gipsvluchten terug uit de Alpen, met gewond geraakte wintersporters. Een goede doorlopende reisverzekering is daarom zeker ook geen overbodige luxe.

Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, daarnaast verzeker je hierdoor ook gelijk je (toch vaak niet zo goedkope) materiaal mee. Afhankelijk van wat voor wintersporter je eigenlijk bent kun je vervolgens bekijken of een gewone reisverzekering voldoende is voor je. We onderscheiden eigenlijk drie soorten skiërs:

  • Recreanten
  • Basic Off-piste skiërs
  • Freestylers & freeriders

De eerste categorie, zij die lekker op de piste skiën en weinig rare toeren uithalen, worden meestal gewoon gedekt door de reisverzekering. De tweede categorie is al wat minder vanzelfsprekend. Er zijn enkele reisverzekeringen die een aanvullende dekking hebben voor off piste skiën. Hier betaal je dan een toeslag voor. Ben je echt een fervent off piste skiër of freestyler dan kan een speciale verzekering voor ‘extreme of outdoor sporten’ geen kwaad. Een bekende hierbij is NKBV, deze verzekert voor alpinistische activiteiten. Bergbeklimmen valt daar bijvoorbeeld ook onder.

Al met al is het verstandig een goede reisverzekering af te sluiten, wat voor skiër je ook bent. Een toch intensieve sport uitoefenen als je dit niet al te vaak doet, kan tot vervelende blessures en verwondingen leiden. Daarnaast is na een goede après-ski de piste afkomen ook niet altijd zonder gevaar. Om niet voor negatieve vervelende verassingen te komen staan, is het misschien beter om je goed te verzekeren. Safety first, zullen we maar zeggen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram