Bentley Home introduceerde eerste thuiskantoormeubilair tijdens Milan Design Week

bentley home office meubilair milan design week

Bentley Home introduceerde eerste thuiskantoormeubilair tijdens Milan Design Week

Bentley Home introduceerde diens eerste thuiskantoormeubilair tijdens Milan Design Week, ontworpen door bekende namen.

bentley home office meubilair milan design week

Bentley Home heeft tijdens de Milan Design Week 2024 zijn eerste thuiskantoormeubilair geïntroduceerd en een nieuwe collectie onthuld ter ere van meer dan een decennium aan luxe meubeldesign. De collectie, tentoongesteld in het historische Palazzo Chiesa, omvat zes nieuwe stukken die lichtheid en hedendaagse luxe belichamen.

Dit jaar markeert Bentley Home’s eerste onderneming op het gebied van kantoormeubilair voor thuis, met het Wilton-bureau ontworpen door Francesco Forcellini. Opvallende elementen van het bureau zijn onder meer de dynamische vorm en gebogen details, die een gevoel van lichtheid bieden en een innovatief dubbelwandig profiel. Het beschikt over geïntegreerde lades en is verkrijgbaar in op maat gemaakte afwerkingen zoals Liquid Amber en Warm Grey Fiddleback Sycamore.

De collectie omvat ook de Bollington-kantoorfauteuil, die het Wilton-bureau aanvult met zijn minimalistische en organische ontwerp en de essentie van Bentley’s elegantie weergeeft.

In samenwerking met Federico Peri introduceert de nieuwe Loftus-bank een modulair concept met zwevende kussens en geïntegreerde marmeren of leren bijzettafels, die een mix van geometrische lijnen en organische vormen laten zien. Dit stuk benadrukt, naast het Wilton-bureau en de Bollington-fauteuil, de focus van de collectie op innovatie en duurzaamheid.

Carlo Colombo heeft bijgedragen aan de collectie met de Chilton-zitlijn en het Langport-bed, waarbij elk stuk de iconische designelementen van Bentley weerspiegelt. De Chilton fauteuil en stoel hebben golvende rondingen en een dynamische buitenkant met fineerbanden. Het Langport-bed heeft een verfijnd ontwerp met aanpasbare panelen en geïntegreerde leeslampjes.

Chris Cooke, hoofd van Bentley Design Collaborations, benadrukte de toewijding van de collectie aan maatwerk en de samensmelting van traditioneel vakmanschap met modern design en zei: “De nieuwe collectie voor 2024 wordt gekenmerkt door dynamiek en een lichtheid van aanraking. Het is een ontmoeting van designgeesten, die allemaal de toewijding delen om het onderscheidende design-DNA van Bentley te vertalen en naar een hoger niveau te tillen in hedendaags meubilair.”

Het Bentley Home Atelier bevatte ook een multisensorische installatie geïnspireerd op de Zuid-Italiaanse regio Salento, waarin duurzame materialen en de kunst van samenwerking met lokale ambachtelijke tradities worden getoond, en die Bentley’s visie op moderne luxe en ecologische verantwoordelijkheid belichaamt.

Bentley Home Atelier
Palazzo Chiesa, Corso Venezia, nr. 36,
20122 Milaan, Italië

bentley home office meubilair milan design week

bentley home office meubilair milan design week

bentley home office meubilair milan design week

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram