“Laatste Audi R8 rolt uit de fabriek en arriveert in knalgeel”

laatste audi R8 V10 Performance Quattro Edition

“Laatste Audi R8 rolt uit de fabriek en arriveert in knalgeel”

De nieuwe R8 V10 Performance Quattro Edition in opvallend Vegas Yellow is naar verluidt de laatste Audi R8 ooit geproduceerd.

laatste audi R8 V10 Performance Quattro Edition

Volgens verschillende recente berichten is de laatste Audi R8 van de productielijn gerold. Dit nieuw markeert het einde van een belangrijk hoofdstuk en automodel van de Duitse fabrikant.

Het specifieke model zou van de band zijn gerold in de Audi-fabriek Böllinger Höfe in Heilbronn, Duitsland. Passend bij deze gelegenheid is het uiteindelijke productiemodel geen gewone R8, maar in plaats daarvan de V10-aangedreven Performance Quattro Edition – gekleed in een levendige Vegas Yellow-lak aangevuld met koolstofvezelaccenten en 20-inch wielen.

Het is vermeldenswaardig dat het besluit om de productie van de R8 te beëindigen na de aankondiging werd gevolgd door stijging van het aantal bestellingen, waardoor het einde van de productie van eind 2023 naar deze maand werd verschoven. Hoewel het model het afgelopen jaar een verkoopstijging van 49 procent kende, resulteerde het nog steeds in slechts 1.591 verkochte exemplaren en vertegenwoordigt het het langzaamst verkopende wereldwijde product van de autofabrikant.

Naast het einde van de R8 markeert het nieuws ook de teloorgang van de gevierde V10-motor van de Volkswagen Groep, gevolgd door de Lamborghini Huracan. Het betekent het einde van de lijn voor supercars die worden aangedreven door de atmosferische 5,2 liter-motor, waarbij de meeste autofabrikanten uitkijken naar een hybride of volledig geëlektrificeerde toekomst.

Op het moment van schrijven heeft de Duitsa automaker nog geen officieel commentaar gegeven met betrekking tot deze mogelijk laatste Audi R8, noch is er een opvolger aangekondigd. We verwachten echter binnenkort meer te horen via hun officiële kanalen.

laatste audi R8 V10 Performance Quattro Edition

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram