Audemars Piguet onthult nieuw “Sand Gold”-materiaal voor de Royal Oak

Audemars Piguet Royal Oak "Sand Gold"

Audemars Piguet onthult nieuw “Sand Gold”-materiaal voor de Royal Oak

De Audemars Piguet Royal Oak “Sand Gold” heeft een nieuwe 18-karaats goudlegering tussen de tinten roze en wit goud.

Audemars Piguet Royal Oak "Sand Gold"

De Zwitserse Haute Horlogerie-krachtpatser Audemars Piguet heeft een nieuwe kleur onthuld: “San Gold”, vervaardigd uit een 18-karaats goudlegering en nu gebruikt in het Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Openworked-uurwerk. Dit nieuwe materiaal, dat een samenspel van licht vertoont, presenteert een unieke kleur die fladdert tussen de tinten wit en roze goud, afhankelijk van de verlichting en kijkhoek.

De introductie van sand gold, zandgoud, markeert een belangrijke mijlpaal voor Audemars Piguet en biedt een frisse en veelzijdige esthetiek aan de iconische Royal Oak-collectie. Het nieuwe uurwerk van 41 mm is niet alleen een bewijs van het meedogenloze streven naar innovatie van het merk, maar ook een viering van vakmanschap en design. De zandgoudlegering, geïnspireerd op de stralende gloed van zandduinen onder zonlicht, integreert goud met koper en palladium, wat zorgt voor een warme, uitnodigende kleur en ook weerstand tegen verkleuring in de loop van de tijd.

Als aanvulling op de prachtige zandgouden kast en band heeft de fabrikant vakkundig een zandgoudkleurige tint ontwikkeld voor de opengewerkte bruggen en hoofdplaat van het kaliber 2972. Deze zorgvuldige kleurcoördinatie, bereikt door galvanische behandeling, zet de veelkleurige -gelaagde architectuur van het uurwerk, zichtbaar vanaf beide zijden van het horloge. Het contrast tussen de zandgoudkleurige componenten en de rhodiumkleurige binnenkant creëert een boeiend 3D-effect, dat de technische complexiteit van het uurwerk laat zien.

Audemars Piguet Royal Oak "Sand Gold"

De kenmerkende designelementen van Royal Oak, zoals de afwisselende satijnborstels en gepolijste afschuiningen, zijn zorgvuldig aangebracht op de zandgouden kast en band, waardoor het unieke lichtspel van het materiaal wordt versterkt. De grote, spiegelgepolijste randen van de achthoekige rand dragen samen met de zorgvuldig afgeschuinde schakels en studs van de armband bij aan de dynamische uitstraling van het horloge.

Kaliber 2972, dat zijn debuut maakte in 2022 tijdens het 50-jarig jubileum van Royal Oak, combineert een zelfopwindend mechanisme met een vliegende tourbillon, wat zowel precisie als elegantie biedt. De verfijnde en meerlaagse opengewerkte architectuur van het uurwerk, geaccentueerd door de nieuwe zandgouden en rhodiumkleurige afwerkingen, illustreert het meesterschap van Audemars Piguet in het combineren van traditioneel vakmanschap met moderne technologie.

Op het moment van schrijven zijn verdere details over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Audemars Piguet Royal Oak “Sand Gold” nog niet gedeeld.

Audemars Piguet Royal Oak "Sand Gold"

Audemars Piguet Royal Oak "Sand Gold"

Audemars Piguet Royal Oak "Sand Gold"

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram