McLaren onthult zijn nieuwe 700 pk Artura Spider

McLaren Artura Spider

McLaren onthult zijn nieuwe 700 pk Artura Spider

De nieuwe 700 pk sterke McLaren Artura Spider wordt beschouwd als het eerste hybride model van het merk in grote volumes.

McLaren Artura Spider

Het Britse supercarmerk McLaren heeft officieel zijn eerste grootschalig uit te brengen hybride onthuld, de Artura Spider. De Artura Spider 2025 zal naar verwachting worden uitgebracht met een reeks nieuwe upgrades, waardoor hij zich op één lijn zal stellen met andere premiumconcurrenten door zijn gewicht onder 1.500 kg te houden.

Het lichtgewicht ontwerp sluit aan bij de huidige focus van McLaren en behoort tot de lichtste converteerbare supercars die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

In een verklaring zegt Michael Leiters, CEO van McLaren, dat de hybride “meer kracht, dynamischere prestaties en nog hogere verbindingsniveaus levert… zonder enig compromis in het dagelijks rijden.”

De auto heeft een opklapbaar hardtopdak dat binnen 11 seconden in het achterdek verdwijnt als de cabrioletmodus is geactiveerd (zelfs als de auto een snelheid van 50 km/u rijdt). Het dakpaneel is gemaakt van koolstofvezelcomposiet en kan naar keuze worden gemaakt van elektrochroom glas, waarbij het glas met één druk op de knop transparant of ondoorzichtig kan worden gemaakt.

Naast het intrekbare dak omvatten andere specificaties van de McLaren Artura Spider een 3,0-liter V-6 met dubbele turbocompressor en een axiale flux-elektromotor. Met 20 pk extra heeft de auto een totaal vermogen van bijna 700 pk.

Met een 8-versnellingsbak met dubbele koppeling verbetert de update de schakeltijden met 25%, waarbij de responsniveaus op een ongekend hoog niveau liggen. De auto accelereert van 0 naar 100 km/uur in slechts 3,0 seconden, met een topsnelheid van 330 km/uur.

De auto heeft drie rijmodi: comfort, sport en circuit. Om de auto wat meer plezier te geven, heeft de auto ook een nieuwe “Spinning Wheel Pull-Away”-functie die het verbranden van rubber en het maken van donuts een nieuwe betekenis geeft.

De McLaren Artura Spider is nu te bestellen.

McLaren Artura Spider

McLaren Artura Spider

McLaren Artura Spider

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram