Pagani presenteert met de Huayra R Evo zijn nieuwste meesterwerk

Pagani Huayra R Evo

Pagani presenteert met de Huayra R Evo zijn nieuwste meesterwerk

De Pagani Huayra R Evo is het nieuwste meesterwerk van het automerk. Een hypercar met open dak voor het circuit, met 900 pk.

Pagani blijft de wereld van hypercars verbazen en heeft met de onthulling van zijn nieuwste meesterwerk, de Huayra R Evo, een nieuw paradepaardje. Deze track-hypercar met open dak verlegt niet alleen de grenzen van prestaties, maar markeert ook een belangrijke toevoeging aan het exclusieve Arte in Pista-programma, speciaal voor eigenaren van Pagani Track Hypercars.

De Huayra R Evo haalt inspiratie uit het rijk van IndyCar en historische Le Mans-voertuigen, en beschikt over een ‘codalunga’- of ‘long-tail’-ontwerp dat een zorgvuldig bestudeerde evolutie belichaamt, gericht op het racecircuit. Het hart van het voertuig is de Pagani V12-R Evo-motor, een krachtpatser die 900 pk levert bij 8.750 tpm, ontworpen om opwindende prestaties te leveren die de legendes van de uithoudingsraces kunnen evenaren.

De aerodynamische efficiëntie is aanzienlijk verbeterd, met een toename van 45 procent in de neerwaartse kracht, terwijl het rijgemak van de auto behouden is gebleven. Deze prestatiesprong wordt aangevuld door een interieur dat veiligheid combineert met baanbrekende autosportinnovaties en een cockpit biedt die is geïnspireerd op het toppunt van autotechnologie.

Het ophangingssysteem vertoont verbeteringen op het gebied van stabiliteit en precisie dankzij een nieuw deiningsdempersysteem, terwijl het remsysteem verder is verbeterd met de introductie van CCM-R zelfgeventileerde koolstof-keramische schijven in combinatie met op maat gemaakte racepads. Dit wordt ondersteund door Pirelli P Zero Slick-banden, geselecteerd voor ongeëvenaarde controle op het circuit onder alle omstandigheden.

Pagani’s Arte in Pista-programma, dat begon met de lancering van de Huayra R, heeft de ervaringen van Pagani-klanten uitgebreid en biedt een kalender met gepersonaliseerde evenementen op prestigieuze FIA-circuits over de hele wereld. Dit programma omvat niet-competitieve circuitevenementen, technische assistentie en de ondersteuning van professionele chauffeurs om de rijvaardigheden te verbeteren.

Horacio Pagani, oprichter en hoofdontwerper van Pagani Automobili, benadrukte de rol van de Huayra R Evo bij het verleggen van de grenzen van prestaties en emotie. Het ontwerp en de technische bekwaamheid van het voertuig zijn het resultaat van uitgebreide tests en feedback van de Arte in Pista-evenementen, in samenwerking met partners als Pirelli en Brembo, om een voertuig te ontwikkelen dat niet alleen goed presteert, maar ook onderscheidend en innovatief is.

Leer meer over de Pagani Huayra R Evo van Horacio Pagani in de video bovenaan.

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram