Lex Gielen: “Wij helpen ondernemers snel en effectief”

Lex Gielen Capilex

Lex Gielen: “Wij helpen ondernemers snel en effectief”

Lex Gielen is fintech-ondernemer en oprichter van financieringsbedrijf Capilex. Wij stelden hem enkele vragen.

Lex Gielen Capilex

Lex Gielen, fintech-ondernemer en oprichter van financieringsbedrijf Capilex, staat aan het hoofd van een innovatieve beweging in de financiële wereld. In dit interview gaan we in op zijn visie op het belang van fintech en horen we meer over hoe hij de kracht van technologie en menselijke expertise combineert om ondernemers financiële oplossingen te bieden.

Lex Gielen toen

Gielen komt al op jonge leeftijd in aanraking met technologie en heeft zich ontwikkeld tot een pionier in de fintech-wereld. Zijn eerste bedrijf richtte hij op direct na de middelbare school. Atlantisch Financiers is een factoringbedrijf dat ondernemers helpt naadloos te ondernemen door onbetaalde facturen te betalen en het facturatieproces over te nemen. Uit de fintech-systemen die Gielen speciaal hiervoor ontwierp komen later zijn bedrijven Paylex en Customer Diligence voort. Met Capilex heeft Gielen een nieuwe stap gezet in zijn missie om ondernemers te helpen hun dromen waar te maken.

Lex Gielen nu

Je kunt wel stellen dat hij door zijn jarenlange ervaring als fintech-ondernemer als geen ander de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben begrijpt. Gielen: “In een snel veranderende wereld zijn praktische obstakels vaak de reden dat veelbelovende ondernemers hun dromen moeten uitstellen. Het is doodzonde als de dromen van ondernemers op de plank moeten blijven liggen door praktische belemmeringen.” Met zijn bedrijf Capilex wil hij daar verandering in brengen.

Snel en zonder gedoe

“Een van de grootste voordelen van Capilex, naast de innovatieve technologieën die we inzetten, of eigenlijk dankzij die technologieën, is de snelheid waarmee financieringsaanvragen worden afgehandeld,” verduidelijkt Lex Gielen. “Waar banken soms maanden bezig zijn met onderzoek op basis van banktransacties, zijn wij in staat om binnen 5 dagen een krediet van maximaal 200.000 euro bij de ondernemer te hebben. Dit is mogelijk doordat wij de overwaarde op vastgoed als onderpand accepteren, waardoor het screeningsproces veel eenvoudiger en sneller wordt.”

De kracht van mens en technologie

Hoewel Capilex dus sterk leunt op technologie, benadrukt Lex Gielen het belang van menselijke expertise bij het nemen van financiële beslissingen. Door zijn ervaring in de financiële sector en zijn affiniteit met IT, weet hij perfect hoe hij deze twee werelden met elkaar kan verbinden. “Met mijn team van experts kunnen we met de hulp van AI en realtime data direct een concreet hypotheekaanbod doen bij een aanvraag,” legt Gielen uit. “Het is deze combinatie van menselijke kennis en technologische innovatie die Capilex in staat stelt om ondernemers snel en effectief te helpen.”

Streven naar een gezond ondernemersklimaat

Het verbeteren van het ondernemersklimaat zou je een passie kunnen noemen voor Lex Gielen. “Ik zou graag zien dat de overheid zich meer inzet voor een gezonde omgeving waarin ondernemerschap kan floreren. Kleine en middelgrote bedrijven hebben een zetje in de rug nodig, in plaats van weerstand,” benadrukt hij. “Met Capilex willen we bijdragen aan het versterken van de positie van ondernemers binnen Nederland.”

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram