TRAVEL: Canada naar verluidt veiligste land om naartoe te reizen in 2024

Canada veiligste land om naartoe te reizen 2024

TRAVEL: Canada naar verluidt veiligste land om naartoe te reizen in 2024

Canada is naar verluidt het veiligste land om naartoe te reizen in 2024. Het Noord-Amerikaanse land stond vorig jaar nog zesde.

Canada veiligste land om naartoe te reizen 2024

Canada is door Berkshire Hathaway Travel Protection uitgeroepen tot het veiligste land om naartoe te reizen in 2024.

In een rapport legde de reisverzekeringsmaatschappij kort uit dat Canada hoog op de lijst staat vanwege het koude weer, terwijl de lage bevolkingsdichtheid het veilig maakt om te reizen. Het belangrijkste waar toeristen op moeten letten zijn echter bosbranden. “De overvloed aan bossen in Canada stond schijnbaar allemaal in brand, wat de luchtkwaliteit in de meeste grote Canadese steden heeft verminderd”, aldus het rapport. “Dit maakte reizen naar Canada moeilijk voor mensen met luchtwegaandoeningen.”

“Wat de reisbestemmingen betreft, wordt het echt niet veel veiliger dan Canada … Gewelddadige criminaliteit is relatief laag en er is een lage incidentie van wapengerelateerde criminaliteit”, vervolgde het rapport.

Berkshire Hathaway Travel Protection verklaarde dat de rangschikking betrekking had op de oorspronkelijke vragen welke landen “grotendeels vrij zijn van terroristische activiteiten” en “veilig zijn voor uitbraken van ziekten”, evenals op de meer hedendaagse vragen over welke plaatsen het mogelijk maken dat “alle soorten mensen zich kunnen verplaatsen, vrijuit, zonder discriminatie of intimidatie.”

Bekijk hieronder de top 15 van veiligste landen om naartoe te reizen.

15 veiligste landen om naartoe te reizen 2024

Canada
Zwitserland
Noorwegen
Ierland
Nederland
Verenigd Koninkrijk
Portugal
Denemarken
IJsland
Australië
Nieuw-Zeeland
Japan
Frankrijk
Spanje
Brazilië

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram