Maak kennis met Nyetimber en hun internationaal gerenommeerde ‘English Sparkling Wine’

Nyetimber English Sparkling Wine

Maak kennis met Nyetimber en hun internationaal gerenommeerde ‘English Sparkling Wine’

Maak kennis met Nyetimber en hun internationaal gerenommeerde English Sparkling Wine. Voor welke cuvee ga jij?

Nyetimber English Sparkling Wine

Wereldwijd geprezen voor het produceren van uitzonderlijke Engelse mousserende wijnen die kunnen wedijveren met de beste ter wereld, het verhaal van Nyetimber omvat tientallen jaren van pioniersgeest en een passie voor vakmanschap en kwaliteit. Met de introductie van Nyetimber op de Nederlandse markt is het tijd om de complexiteiten te ontdekken van de filosofie van het Britse merk en het scala aan uitzonderlijke wijnen.

Geworteld in bijna duizend jaar geschiedenis, bereikte Nyetimber zijn eerste mijlpaal in 1086, toen ‘Nitimbreha’, het landgoed in West Sussex, werd genoemd in het Doomesday Book. Als ware pionier ging Nyetimber vervolgens als eerste in Engeland over tot het planten van de drie Champagne druivensoorten – Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier in 1988 – en in 1996 bracht Nyetimber zijn eerste mousserende wijn uit, de Blanc de Blancs vintage 1992.

In 2006 zag de Nederlander Eric Heerema het potentieel van het landgoed en werd de eigenaar en CEO van Nyetimber. Een jaar later haalde Eric Head Winemaker Cherie Spriggs en Senior Winemaker Brad Greatrix aan boord, een Canadees echtpaar dat al ruime ervaring had opgedaan op wijndomeinen wereldwijd, en die zijn visie deelden om een van de beste mousserende wijnen ter wereld te creëren.

Sindsdien hebben Nyetimber-wijnen wereldwijde erkenning gekregen en talrijke internationale prijzen en blinde proeftesten gewonnen. In 2018 werd Cherie Spriggs uitgeroepen tot ‘Mousserende Wijnmaker van het Jaar’ bij de International Wine Challenge, een van de meest gerenommeerde wijncompetities ter wereld. Ze was de eerste vrouw en tevens de eerste persoon buiten de Champagne-regio in Frankrijk die deze prestigieuze prijs won.

Nyetimber English Sparkling Wine

Gedreven door één enkel doel, namelijk het produceren van uitzonderlijke wijnen, heeft Nyetimber een zorgvuldig oog voor detail en kwaliteit. De Engelse producent van mousserende wijn gebruikt uitsluitend druiven die 100% eigendom zijn van en geteeld worden op hun eigen wijngaarden in West Sussex, Hampshire en Kent. Dit stelt hen in staat om hun wijngaarden op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te handhaven, en tijdens de oogst alleen de beste druiven voor de handmatige pluk te selecteren. Het terroir van Nyetimber,

bestaande uit greensand en krijtbodems, zorgt ervoor dat hun wijnstokken daar uitzonderlijk goed gedijen, en het relatief koele klimaat in het zuiden van Engeland is ideaal voor de langzame rijping van hun druiven, wat Nyetimber helpt om de optimale niveaus van complexiteit en finesse te bereiken.

In de zoektocht naar perfectie hanteert Nyetimber een ambachtelijke benadering van wijnbereiding door zijn expressies volgens de traditionele methode te creëren. De zeer lange periodes van rijpen, al naar gelang de Nyetimber stijl, versterken de complexe en verrukkelijke smaak van deze wijnen, welke daarvoor in het Verenigd Koninkrijk bekend staan en veelvuldig op internationale wijn competities en blinde proeverijen bekroond zijn.

Nyetimber English Sparkling Wine

Tijdens de oogst selecteren Cherie en Brad zorgvuldig elk perceel druiven over de elf wijngaarden voordat het fruit met de hand wordt geoogst door omvangrijke teams van professionele plukkers. Daarna worden deze druiven in kleine kratten naar de eigen perscentra vervoerd, waar deze voorzichtig worden geperst en gefermenteerd. Van wijngaard tot fles hebben Cherie en Brad volledige controle over de kwaliteit.

De kenmerkende wijn van Nyetimber, de Classic Cuvee Multi-Vintage, is een unieke harmonieuze balans van elegantie, intensiteit en lengte en zeer geschikt als aperitief zowel als bij vele gerechten. De Rosé Multi-Vintage is een van de droogste wijnen in het Nyetimber-assortiment en is geschikt voor alle seizoenen, met zijn romige ronde textuur en verfrissende rode vruchtsmaken, die zorgen voor een elegante en zijdezachte afdronk. Een ander hoogtepunt voor Nyetimber is de Blanc de Blancs, een elegante wijn van fijnheid en complexiteit, gemaakt van uitsluitend Chardonnay-druiven geoogst in een specifiek jaar, zeer geschikt bij gerechten met zeevruchten en vis.

In Nederland zijn de wijnen te koop op de website van De Bruijn, The Wine Firm, Peeters en Wine and Roses. Ook zijn ze te ontdekken bij mooie restaurant, zoals Vinkeles, Le Ciel Bleu en Aan de Poel in Amstelveen, Ratatouille Haarlem, Ganzenest Rijswijk, Riverbar Rotterdam, Huis ter Duin Noordwijk, Calva Nootdorp en Fred Rotterdam. Steeds meer locaties volgen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram