Haute horlogerie en gastronomie komen samen in F.P. Journe’s nieuw geopende restaurant

F.P. Journe Le Restaurant Geneve opening

Haute horlogerie en gastronomie komen samen in F.P. Journe’s nieuw geopende restaurant

F.P. Journe Le Restaurant in Genève brengt haute horlogerie en gastronomie samen. Wanneer kom jij naar Zwitserland?

F.P. Journe Le Restaurant Geneve opening

In Genève is onlangs een nieuw restaurant geopend dat de geschiedenis van luxe horlogemakerij en de liefde voor gastronomie van de stad perfect belichaamt. Tot leven gebracht door de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Dominique Gauthier en François-Paul Journe, oprichter en meesterhorlogemaker van zijn gelijknamige luxe horlogemerk, F.P. Journe.

Gelegen aan de luxe straat Rue du Rhône, neemt het “F.P.Journe Le Restaurant” een historisch etablissement over dat voorheen werd bewoond door een gerenommeerde brasserie die bekend staat als La Bavaria. Hoewel La Bavaria voor het eerst zijn deuren opende in 1912, debuteerde het pas in 1942 met zijn iconische interieurs met donker eiken lambrisering en plafonds die zijn voorzien van bekistingen met geometrische patronen. Met behoud van de charmante inrichting van zijn voorganger onderging het nieuwe restaurant vier jaar renovatie, waarbij de vervallen architectonische structuur van de locatie werd bijgewerkt.

Journe nam de leiding op het gebied van decoratie en heeft consequent een horologische identiteit doorgetrokken door het gehele etablissement – van de 17e-eeuwse astronomische klok in het hart van het restaurant en bestek versierd met uurwerkmotieven tot posters met technische tekeningen aan de muren en tafels, die trouwens naar beroemde horlogemakers zijn vernoemd. Bovendien zijn de drie degustatiemenu’s vernoemd naar iconische F.P. Journe-horlogemodellen.

Het menu werd verzorgd door Dominique Gauthier en bestaat uit diens kenmerkende mediterrane stijl, gestileerd met uitbarstingen van citrus en kruiden, geïnspireerd door zijn reizen in Thailand. Fans van de chef zullen zeker zijn iconische gerechten op de kaart spotten, waaronder de scampi’s in kadaïf en hazenravioli met truffels.

Bezoek de officiële website van het restaurant om het volledige menu te bekijken, een reservering te maken of meer te weten te komen over de geschiedenis van het etablissement.

F.P. Journe Le Restaurant
Rue du Rhône 49,
1204 Genève
Zwitserland

F.P. Journe Le Restaurant Geneve opening

F.P. Journe Le Restaurant Geneve opening

F.P. Journe Le Restaurant Geneve opening

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram