Spotify lanceerde Jam, een nieuwe manier van muziek luisteren

Spotify lanceerde Jam, een nieuwe manier van muziek luisteren

Spotify Jam is deze week gelanceerd en brengt een nieuwe manier van muziek luisteren met je vrienden.

Spotify Jam

Spotify lanceerde begin deze week de nieuwe feature Jam, waarmee muziek luisteren met vrienden volgens de streamer leuker wordt dan ooit. We zijn enkele dagen verder, dus wat weten we?

Jam is een gepersonaliseerde, realtime luistersessie waar 32 vrienden aan kunnen deelnemen. Met de nieuwe functionaliteit wil Spotify de ‘Samen luisteren’-ervaring naar een hoger niveau tillen. Jam is sinds 26 september jl. overal beschikbaar.

Eerder introduceerde Spotify al features als Blend en gedeelde afspeellijsten. Met Jam breidt de streamingdienst de opties voor gezamenlijk luisteren uit. In tegenstelling tot de eerdere features, is Jam meer gericht op realtime luisteren en stimuleert het groepen met deze persoonlijke luisterervaring om samen te komen.

Elke Spotify-gebruiker kan via Jam tracks toevoegen aan een gedeelde wachtrij. De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor alle gebruikers. Premium gebruikers hebben wel meer voordelen; zo kunnen ze de Jam hosten, deelnemen aan een Jam op afstand, het volume beheren en de Jam later als playlist opslaan.

Hoe werkt Jam?

  • Een Premium-gebruiker start de Jam als host met een nummer of afspeellijst naar keuze.
  • De host nodigt vrienden uit voor de Jam. De deelnemers (Free en Premium gebruikers) kunnen meedoen door hun de telefoons samen te verbinden via Bluetooth of door een QR-code te scannen op de telefoon van de host. De host kan ook een link delen via onder andere sociale media en sms.
  • Iedereen in de Jam kan nummers toevoegen aan de gedeelde wachtrij en zien wie wat heeft toegevoegd. Op basis van de luistervoorkeuren van de groep doet Spotify aanbevelingen, zodat de nummers die afspelen overeenkomen met de interesse van de gebruikers.
  • De host heeft de ultieme controle, en kan de wachtrij zelf beheren of gasten toegang geven om de wachtrij te bewerken.

Heb jij jouw eerste Spotify Jam-sessie al gepland?

Spotify Jam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram