BMW Vision NEUE KLASSE biedt glimp van volledig elektrische toekomst

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE biedt glimp van volledig elektrische toekomst

De BMW Vision NEUE KLASSE is een volledig elektrische conceptauto en werd in München in ons bijzijn onthuld.

BMW Vision NEUE KLASSE

Op zaterdag 2 september jl. werd in München een opwindend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van BMW onthuld met de lancering van de BMW Vision NEUE KLASSE. Deze baanbrekende conceptauto belichaamt de visie van BMW op de toekomst van mobiliteit en staat symbool voor een nieuwe generatie elektrische voertuigen.Wij waren erbij in Munchen en blikken terug op deze futuristische bolide, met een verrassend ‘boxy’ design.

Met geavanceerde technologie, innovatieve designdetails en een nadruk op duurzaamheid, markeert de NEUE KLASSE een belangrijke mijlpaal voor BMW. We duiken dieper in op de kenmerken en specificaties van deze opwindende nieuwe auto, die afgelopen vrijdag het licht zag bij het BMW Keynote-event in Beieren.

De visie achter de BMW Vision NEUE KLASSE

BMW heeft altijd gestreefd naar innovatie en uitmuntendheid in de auto-industrie, en de Vision NEUE KLASSE is geen uitzondering. De naam “NEUE KLASSE” verwijst naar een toekomst van nieuwe iconische BMW-modellen, die bekend moeten staan om hun geavanceerde technologie en uitstekende prestaties. Met de Vision NEUE KLASSE zet BMW zijn erfenis voort en lanceert het automerk zichzelf naar de toekomst.

De belangrijkste visie achter deze conceptauto is de overgang naar elektrische mobiliteit. BMW heeft zich gecommitteerd aan een duurzamere toekomst en wil tegen 2030 elektrisch beleid voeren. De Vision NEUE KLASSE is een belangrijke stap in deze richting en belichaamt BMW’s toewijding aan het verminderen van de milieu-impact van autorijden.

BMW Vision NEUE KLASSE

Indrukwekkende technische specificaties

De BMW Vision NEUE KLASSE biedt indrukwekkende technische specificaties die laten zien dat elektrische mobiliteit niet ten koste hoeft te gaan van prestaties. Deze conceptauto zal worden aangedreven door een krachtig elektrisch aandrijfsysteem dat indrukwekkende prestaties levert. Verwacht wordt dat de Vision NEUE KLASSE een aanzienlijke actieradius zal bieden, wat een van de belangrijkste zorgen is voor elektrische voertuigen.

De zesde generatie eDrive-technologie zou de laadsnelheid verbeteren en de actieradius van het voertuig met maximaal 30 procent vergroten, wat leidt tot een algehele verhoging van de voertuigefficiëntie tot 25 procent vergeleken met de vorige generatie eDrive.

Bovendien zal de auto naar verwachting in staat zijn om snel op te laden, waardoor het gebruik ervan handiger wordt voor dagelijks gebruik. Dit is een belangrijke factor om potentiële kopers te overtuigen om over te stappen op elektrische mobiliteit.

BMW Vision NEUE KLASSE

Een focus op duurzaamheid

Duurzaamheid is een centraal thema in de BMW Vision NEUE KLASSE. Het interieur van de auto is ontworpen met het oog op duurzaamheid, met gebruik van gerecyclede materialen en een minimalistisch ontwerp. Het dashboard is voorzien van een groot touchscreen-infotainmentsysteem dat de behoefte aan fysieke knoppen en schakelaars vermindert, wat niet alleen een strakke uitstraling geeft, maar ook helpt om grondstoffen te besparen.

Bovendien wordt de productie van de Vision NEUE KLASSE gepland met duurzaamheid in gedachten. BMW heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van de CO2-uitstoot tijdens de productie en zal gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiënte processen om de milieu-impact te minimaliseren.

Innovatief design

Het ontwerp van de BMW Vision NEUE KLASSE is een toonbeeld van innovatie en moderniteit. De auto heeft een gestroomlijnde, doch ‘boxy’ vorm die niet alleen zorgt voor een opvallende uitstraling, maar ook bijdraagt aan de efficiëntie van de auto. De kenmerkende BMW-nieren aan de voorkant zijn geïntegreerd in het ontwerp, maar met een eigentijdse twist.

BMW Vision NEUE KLASSE

 

We zien krachtige wielkasten, een naar voren hellende ‘haaienneus’-voorzijde en 21-inch aerodynamische wielen die doen denken aan autosportontwerpen. Innovaties zoals E Ink-elementen op de zijruiten en 3D-geprinte achterlichtelementen die over meerdere niveaus zijn verspreid, zijn slechts enkele van de nieuwste designelementen van de NEUE KLASSE.

Het interieur van de auto is ruim en uitnodigend, met hoogwaardige, duurzame materialen – wij zagen corduroy stoelbekleding – en geavanceerde technologieën die het rijden comfortabeler en plezieriger maken. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen en bieden uitstekende ondersteuning, zelfs tijdens lange ritten. De toewijding van BMW aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in combinatie met comfort is duidelijk aanwezig.

Binnenin staat verder de BMW iDrive-ervaring van de volgende generatie centraal, waarbij de analoge bedieningselementen grotendeels worden vervangen door BMW Panoramic Vision en het Central Display, ontworpen om de oriëntatie van de bestuurder opnieuw te definiëren. Bovendien kunnen bestuurders communiceren met deze panoramische informatie, een stap verder in BMW’s doel van meeslepend rijden.

BMW Vision NEUE KLASSE

Geavanceerde technologieën

De BMW Vision NEUE KLASSE zit dus boordevol geavanceerde technologieën die het rijden veiliger en handiger maken. Het infotainmentsysteem is voorzien van spraakherkenning en natuurlijke taalverwerking, waardoor bestuurders hun commando’s op een natuurlijke manier kunnen geven zonder afgeleid te raken van de weg.

Daarnaast beschikt de auto over geavanceerde rijhulpsystemen, zoals geautomatiseerde rijmodi en adaptieve cruisecontrol. Deze systemen helpen bestuurders om veiliger te rijden en verminderen de kans op ongevallen.

Een ander opmerkelijk kenmerk is het augmented reality-head-up display, dat belangrijke rij-informatie op de voorruit projecteert, zodat bestuurders hun ogen op de weg kunnen houden terwijl ze toch toegang hebben tot essentiële gegevens.

BMW Vision NEUE KLASSE

Beschikbaarheid en prijsstelling

Hoewel de BMW Vision NEUE KLASSE momenteel nog een conceptauto is, heeft BMW aangekondigd dat ze van plan zijn om in de nabije toekomst een productieversie van deze opwindende auto op de markt te brengen. Het exacte tijdschema en de prijsstelling zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat BMW serieus is over hun toewijding aan elektrische mobiliteit en duurzaamheid.

De BMW Vision NEUE KLASSE vertegenwoordigt de toekomst van BMW en de auto-industrie als geheel. Met indrukwekkende technische specificaties, een focus op duurzaamheid, innovatief design en geavanceerde technologieën, belooft deze conceptauto een opwindende nieuwe stap in het onbekende van de toekomst.

BMW Vision NEUE KLASSE: Foto’s lanceringsevent München

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW’s Vision NEUE KLASSE in beeld

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

BMW Vision NEUE KLASSE

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram