Dit zijn de beste autoprogramma’s op TV

beste autoprogramma’s op TV

Dit zijn de beste autoprogramma’s op TV

Wat zijn de beste autoprogramma’s op TV? Wij hebben enkele van de beste autoshows op de televisie op een rij gezet.

beste autoprogramma’s op TV

Als liefhebber van auto’s ben je het liefst altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie. Niet voor niets zijn er behoorlijk wat programmamakers wereldwijd die graag programma’s over auto’s maken. Denk bijvoorbeeld aan Wheeler Dealers, Fast ’N Loud en natuurlijk Top Gear. Ook in het Nederlands zijn er voldoende programma’s over auto’s op de televisie te vinden. Er is een breed aanbod van verschillende nationale en internationale programma’s.

Leukste programma’s over auto’s op de Nederlandse TV

Liefhebbers van auto’s kennen programma’s zoals Top Gear op hun duimpje, maar ook in Nederland zijn de televisiemakers druk aan de slag met het produceren van programma’s die over auto’s gaan. Deze programma’s zijn volledig in het Nederlands, maar zeker ook leuk om te kijken. De programma’s worden onder meer uitgezonden op SBS6, Veronica en RTL7. Natuurlijk mag een internationaal programma in dit lijstje niet ontbreken.

Geluk op Wielen

Op SBS6 wordt het programma Geluk op Wielen uitgezonden. In dit programma gaat het vooral over hoe je meer grip kunt krijgen op je eigen auto. Je ziet dus niet alleen maar de mooiste en snelste auto’s voorbij komen, maar krijgt ook praktische tips over hoe je je eigen auto zo schoon, zuinig en comfortabel mogelijk kunt houden. Ook als je geen elektrische auto hebt. Het programma wordt gepresenteerd door Melanie Schuurman, Dorien Hielkema en Gwen Jansen. Kijkers kunnen hun eigen hulpvragen insturen, die dan door het drietal behandeld worden.

Het leuke van Geluk op Wielen is het onderdeel waarbij je als kijker ziet hoe een garagebedrijf een gebrekkige en/of oudere auto weer zo goed als nieuw maakt. Je krijgt uiteraard de technische informatie en een kijkje onder de motorkap. Daarnaast bestaat er een vast wedstrijdonderdeel waarbij kandidaten moeten laten zien hoe goed ze zelf zijn in het onderhouden van hun auto. Daarbij horen natuurlijk quizvragen over mobiliteit en gedrag op de weg.

Autowereld

RTL7 heeft zich jarenlang geprofileerd als de zender voor mannen. Natuurlijk mag een autoprogramma op de zender dan niet ontbreken. Het programma RTL Autowereld is al jarenlang een begrip op de Nederlandse televisie. Als je niet geïnteresseerd bent in allerlei weetjes over je eigen auto, maar vooral de snelste en exclusiefste auto’s wilt zien, is RTL Autowereld een absolute must-see. In dit programma word je bijgepraat over het laatste autonieuws en krijg je de snelste sportwagens te zien. Het programma wordt om en om gepresenteerd door bekende presentatoren zoals Tom Coronel, Andreas Pol, Marcella de Bie, JayJay Boske en Allard Kalff.

De presentatoren brengen bezoekjes aan races en beurzen, maar stappen ook zelf in de mooiste auto’s en maken geregeld roadtrips. Daarnaast kom je meer te weten over de laatste technische snufjes. RTL Autowereld is dus niet voor niets een geliefd programma op de Nederlandse TV. Met een Internet en TV abonnement kun je dit programma gratis bekijken. Je hebt geen apart abonnement op een streaming dienst nodig.

Werners Garage

Op Veronica heeft autojournalist Werner Budding zijn eigen programma. Hij laat dan ook graag zien dat zijn liefde voor auto’s erg ver gaat. In het programma ‘Werners Garage’ krijg je de laatste nieuwtjes over wat er speelt in de autowereld, maar is er ook veel aandacht voor de elektrische auto. Daarbij hoor je niet alleen maar de voordelen, maar ook de uitdagingen die elektrische auto’s met zich mee kunnen brengen.

Daarnaast staat Budding stil bij iconische auto’s uit het verleden. Vaak zie je bij autoprogramma’s dat er verschillende bedrijven zijn die zendtijd kopen bij een dergelijk programma. Het programma van Werner is niet gesponsord. Daardoor mag hij alles zeggen en zegt hij eerlijk wat hij van de verschillende merken vindt.

Wheeler Dealers

We hadden graag een vermelding gemaakt over TopGear, maar dat programma is tijdelijk gestopt na het zware ongeluk van Freddie Flintoff. Een goed alternatief voor het programma is Wheeler Dealers. Dit programma wordt gepresenteerd door Mike Brewer. Edd China was jarenlang een vaste kracht van het programma, maar nam na seizoen 13 afscheid. Sindsdien heeft het programma verschillende monteurs gehad, zoals Ant Anstead en Marc Priestley. Dit programma draait vooral om het opknappen van soms hopeloze auto’s. Nadat Mike weer een barrel heeft gekocht, weet zijn meestermonteur de auto weer volledig op te knappen, zodat Brewer de auto met winst kan verkopen. Een interessant programma, omdat je vrijwel alle stappen van het opknappen krijgt te zien. Zo kun je zelf ook aan je eigen auto sleutelen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram