Lamborghini plaagt lancering van volledig elektrische supercar

elektrische Lamborghini teaser

Lamborghini plaagt lancering van volledig elektrische supercar

De volledig elektrische Lamborghini teaser bereidt ons voor op de onthulling deze week tijdens de Monterey Car Week.

elektrische Lamborghini teaser

Lamborghini heeft een nieuw voertuig in silhouetvorm geplaagd, waarbij de bovenste helft wordt getoond van wat wordt verondersteld het eerste volledig elektrische voertuig van de autofabrikant te zijn. Later deze week wordt het doek er echt afgetrokken.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een volledig elektrische Lamborghini, gezien het publiekelijk gedeelde doel van het Italiaanse merk om tegen 2030 een marktrijpe, volledig elektrische auto te bieden.

Een EV zou ook het meest logisch zijn, aangezien Lamborghini consequent gehybridiseerde voertuigen heeft uitgebracht, zoals de Revuelto plug-in een paar maanden geleden en meer recentelijk de hybride SC63 Le Mans Racer.

Het zal echter niet lang meer duren voordat de veronderstelde EV-conceptauto wordt onthuld, want Lamborghini heeft plannen om hem te laten debuteren tijdens de Monterey Car Week op 18 augustus.

Aangezien de overstap naar volledige elektrificatie een enorme onderneming is voor elk merk, laat staan voor een sportwagen-instituut als Lamborghini, zullen we waarschijnlijk nog een aanzienlijk aantal hybride modellen zien voordat een volledige elektrische auto tot het standaardaanbod voor het merk behoort.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram