Het Pompadour Kapsel – Een Tijdloze Stijl

pompadour kapsel

Het Pompadour Kapsel – Een Tijdloze Stijl

Het pompadour kapsel, vernoemd naar Madame de Pompadour, de maîtresse van de Franse koning Lodewijk XV, vond zijn oorsprong in de 18e eeuw. Het was een extravagant kapsel dat bekend stond om zijn volumineuze bovenkant en gladde zijkanten. Madame de Pompadour was een mode-icoon en haar kenmerkende kapsel inspireerde velen om een vergelijkbare look na te streven.

Elvis Presley en de Populaire Opkomst

In de 20e eeuw werd het pompadour kapsel opnieuw populair, grotendeels dankzij de legendarische rock-‘n-roll zanger Elvis Presley. Zijn kenmerkende pompadour werd al snel een iconisch beeld van de jaren ’50-stijl. Het kapsel benadrukte het volume aan de bovenkant van het hoofd, gecombineerd met gladde zijkanten en een gedurfde uitstraling.

Van Classic naar Eigentijds

Hoewel het klassieke pompadour kapsel zijn wortels heeft in de geschiedenis, heeft het de tand des tijds doorstaan en is het geëvolueerd tot diverse moderne varianten. Tegenwoordig zijn er talloze interpretaties van het pompadour kapsel, waaronder subtiele en opvallende versies. Mannen en vrouwen over de hele wereld dragen het met trots en passen het aan volgens hun persoonlijke stijlvoorkeuren.

Hoe Creëer je het Pompadour Kapsel?

Voorbereiding: Begin met schoon, handdoekdroog haar. Breng een volumiserende mousse aan bij de wortels voor extra lift.

Föhnen: Gebruik een föhn en een ronde borstel om het haar aan de bovenkant van je hoofd omhoog te föhnen, weg van je gezicht. Dit creëert het kenmerkende volume van het pompadour kapsel.

Stylingproduct: Breng een sterke hold haargel of pomade aan op de bovenkant van het haar en kam het naar achteren. Zorg ervoor dat het haar mooi omhoog blijft staan.

Vormgeven: Gebruik een kam om de zijkanten strak naar achteren te kammen. Je kunt ervoor kiezen om ze glad te houden of een lichte textuur toe te voegen.

Afwerking: Fixeer het kapsel met een haarspray met sterke hold om ervoor te zorgen dat het de hele dag blijft zitten.

Pompadour voor Dames

Het pompadour kapsel beperkt zich niet alleen tot mannen. Vrouwen hebben deze stijl omarmd en er een trendy draai aan gegeven. Door speels te spelen met lengtes, textuur en kleuren, kunnen vrouwen een unieke en zelfverzekerde uitstraling creëren met het pompadour kapsel.

Conclusie

Het pompadour kapsel is een tijdloze stijl die zijn oorsprong vindt in de geschiedenis, maar nog steeds springlevend is in de moderne tijd. Van zijn bescheiden begin als het extravagante kapsel van Madame de Pompadour tot de rebelse uitstraling van Elvis Presley en de moderne interpretaties van vandaag, het pompadour blijft een symbool van stijl en individualiteit. Of je nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling of een eigentijdse twist, het pompadour kapsel biedt talloze mogelijkheden voor zelfexpressie.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram