Eerste hybride GLC van Mercedes-AMG is een machine van 671 pk

Mercedes AMG GLC 63 SE

Eerste hybride GLC van Mercedes-AMG is een machine van 671 pk

De Mercedes-AMG GLC 63 S E is de eerste hybride van het merk en komt met 671 pk. In het kielzog volgt tevens een nieuwe Mercedes-AMG GLC 43.

Mercedes AMG GLC 63 SE

De meest populaire SUV-klasse van Mercedes, de GLC, heeft zijn nieuwste AMG-update ontvangen in de vorm van een GLC 43 en een naar verluidt enorm krachtige GLC 63 S E Performance. Deze laatste bolide fungeert direct als het eerste hybride AMG SUV-model van de Duitse automaker.

Beide voertuigen worden geleverd met de 2,0-liter turbobenzinemotor met interne verbranding van Affalterbach. Technische specificaties van de GLC 43 omvatten een 9-traps automaat, vierwielaandrijving en 469 pk – wat zorgt voor een tijd van 0-100 km/u in iets minder dan vijf seconden. Het voertuig wordt in de fabriek geleverd met een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Dan de ster van de show, de GLC 63 S E Performance. Dat hij iets meer dan 200 pk meer heeft dan de 43 is noemenswaardig, maar het meest opvallende kenmerk is zonder twijfel het feit dat hij hybride plug-in-mogelijkheden biedt. De 671 pk sterke SUV bevat namelijk een batterij van 4,8 kWh, die kan worden opgeladen via recuperatie of via een stekker. In tegenstelling tot de meeste hybrides, is de batterij in de 63 S E er niet echt voor milieuvriendelijk rijden en meer actieradius, maar gaat het allemaal om het toevoegen van dat extra beetje prestatie.

Als het gaat om de starttijd van de GLC 63 S E, dan heb je een run van 0-100 km/u in ongeveer 3,5 seconden gedekt. De topsnelheid van dit voertuig is eveneens elektronisch begrensd, net als de 43, en kent een maximum van 270 km/u.

In het interieur van de 63 S E vinden bestuurders verschillende AMG-stileringsmodificaties, waaronder een volledig zwart interieur met contrasterende gele stiksels, sportstoelen, pedalen en matten, evenals smaakvol koolstofvezel dat het infotainmentcentrum omlijst. Wat de technologie betreft, bevat het voertuig een nieuwe datalogger die meer dan 80 verschillende prestatiestatistieken bijhoudt.

Op het moment van schrijven is de prijs en releasedatum voor de GLC 63 S E nog niet bekend, hoewel verwacht wordt dat het Edition 1-model wordt uitgebracht met 21-inch matzwarte lichtmetalen velgen en een limited edition verf, evenals andere extra’s.

Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de Mercedes-AMG GLC 63 S E en Mercedes-AMG GLC 43.

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 63 SE

Mercedes AMG GLC 43

Mercedes AMG GLC 43

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram