Ferrari KC23 is one-off raceauto gemaakt voor superklant

Ferrari KC23 one-off

Ferrari KC23 is one-off raceauto gemaakt voor superklant

De Ferrari KC23 is een one-off raceauto gemaakt voor één van de meest gewaardeerde verzamelaars op basis van de 488 GT3 Evo.

Ferrari KC23 one-off

Stel je hebt een paar miljoen overschot op de bank en geen enkele raceauto op de planeet komt in aanmerking als nieuwste toevoeging aan je collectie. Wat doe je dan? Heel simpel, je vraagt Ferrari om speciaal voor jouw een sportwagen te bouwen. Heren, maak kennis met de one-off Ferrari KC23, een eenmalige creatie van de Italiaanse automaker speciaal voor een superverzamelaar.

Gebaseerd op een Ferrari 488 GT3 Evo-raceauto, is de KC23 ontworpen door het in Maranello gevestigde autobedrijf als raceklaar baanspeelgoed. Als gevolg hiervan mag deze rijdende machine dus niet legaal op de weg rijden en buigt hij ook enkele regels als het om het circuit gaat. Bij TopGear wordt gezegd dat de auto een “radicale eenmalige auto is die volledig vrij is van homologatiebeperkingen”.

Dit in acht genomen, is het niet verrassend dat we een opnieuw vormgegeven 488 GT3 Evo zien die elementen haalt uit de eersteklas Daytona SP3-hypercar van het merk. De voorkant is bijvoorbeeld laag bij de grond en verankerd door een voorlip omringd door een strook LED-verlichting, gravend in de richting van een stapel horizontale ventilatieopeningen. Deze mondt uit in een schelpvormige motorkap, voorzien van lamellen voor extra koeling, voordat de aandacht wordt gevestigd op een cabinegedeelte geflankeerd door een stel vlinderdeuren.

De Daytona SP3-referenties verschijnen ook aan de achterkant, met een groot geventileerd achterdek dat netjes overgaat in een lichtstrip die een grote diffusor in de schaduw stelt, waarin twee centrale uitlaatpijpen tussen de twee elementen te vinden zijn. Een verwijderbare achterspoiler en gemotoriseerde luchtinlaten dragen bij aan het uiterlijk van deze “Gold Mercury”-auto van vloeibaar metaal, maar ze voegen natuurlijk ook aerodynamische efficiëntie toe.

Om de auto af te ronden, heeft hij de kenmerkende 3,9-liter twin-turbo V8 van het merk gekregen om een niet bekendgemaakte hoeveelheid vermogen te produceren – hoewel het meer dan 600 pk zal zijn gezien de basis van de auto. Dit geheel drijft alleen de achterwielen aan en alles wordt beheerd door de onderbouwing van de 488 GT3 Evo.

Bekijk de Ferrari KC23 hieronder maar goed, want dat is waarschijnlijk de enige keer dat je hem ooit te zien krijgt.

Ferrari KC23 one-off

Ferrari KC23

Ferrari KC23

Ferrari KC23

Ferrari KC23

Ferrari KC23

Ferrari KC23

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram