2.300 pk sterke Koenigsegg Gemera is gereed voor productie

Koenigsegg Gemera

2.300 pk sterke Koenigsegg Gemera is gereed voor productie

De 2.300 pk sterke Koenigsegg Gemera is gereed voor productie. Levering van de “megacar” zal naar verwachting in 2025 beginnen.

Koenigsegg’s Gemera, ontworpen om plaats te bieden aan vier personen plus bagage, zou naar verwachting 1.700 pk leveren, maar sinds de eerste lancering van het concept zijn er een paar zaken veranderd: het voertuig zal nu naar verwachting een verbazingwekkende 2.300 pk produceren en nog steeds vier passagiers vervoeren plus vracht.

Om te creëren wat voor velen op papier een onmogelijke constructie lijkt, heeft Koenigsegg onderdelen opnieuw bedacht en uitgevonden, waaronder een geëlektrificeerde V8-aandrijflijn, een Radial Flux E-motor genaamd “Dark Matter” en zijn Light Speed Tourbillon Transmission (LSTT).

“We konden het niet laten om de mogelijkheid te onderzoeken om deze opmerkelijke kenmerken en voordelen op te nemen in het Gemera-productiemodel, wat ons op een opwindend nieuw ontwikkelingspad leidde – de Light Speed Tourbillon-transmissie (LSTT)”, legt Christian von Koenigsegg uit.

Zij die het geluk hebben een productiemodel Gemera te bestellen, hebben de keuze om de Dark Matter-motor te combineren met een van de twee motoren, namelijk de “Tiny Friendly Giant” (TFG), de driecilinder twin-turbo van Koenigsegg of de 5,0-liter twin-turbo V8, in wezen een herwerkte en omgebouwde Jesko-motor.

Specifiek zit de TFG op 1.400 pk, met de 5.0-liter op 2.300 pk. Al deze kracht en de Gemera biedt nog steeds plaats aan vier personen en opbergruimte.

Aan de binnenkant heeft de Gemera een minimaal gestroomlijnd ontwerp met spec-opties, waaronder materiaalkeuzes en kleuren die nog moeten worden gedeeld. De automaker heeft al wel vier handige bekerhouders aan de achterkant onthuld en een groot multimediascherm dat de cabine verdeelt – evenals speciale luidsprekers en ventilatieopeningen voor passagiers op de achterbank.

De levering van de 2.300 pk sterke machine zal naar verwachting plaatsvinden in 2025, met meer details beschikbaar op de website van de maker.

Bekijk de première van Koenigsegg Gemera bovenaan.

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram