Nieuw in Nederland? Verzeker je auto en ga goed voorbereid de weg op!

Nieuw in Nederland Verzeker je auto goed

Nieuw in Nederland? Verzeker je auto en ga goed voorbereid de weg op!

Ben je terug in ons mooie land of ben je zelf geheel nieuw in Nederland? Verzeker je auto en ga goed voorbereid de weg op!

Nieuw in Nederland Verzeker je auto goed

Als je vanuit Midden- of Oost-Europa naar Nederland verhuist, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Het is niet alleen de bedoeling dat je je inschrijft bij de gemeente en een zorgverzekering afsluit, je moet ook een autoverzekering afsluiten als je in het bezit bent van een auto of bestelbus. Deze verzekeringen zijn verplicht in ons land. Wat kun je precies met een autoverzekering, en hoe kies je een verzekering voor je auto die bij je past? Je leest het in dit artikel!

Wat kun je met een autoverzekering?

Iedere autobezitter is in elk geval verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor zijn of haar auto. Deze vergoedt de schade bij een ongeluk aan de auto van iemand anders. Het is raadzaam om daarnaast ook je eigen auto te verzekeren met een extra dekking, zodat je de kosten kunt terugkrijgen bij diefstal of schade. Met een WA+ beperkt casco vergoed je ook je eigen auto tegen bepaalde soorten schade, en met de Allrisk autoverzekering is jouw auto verzekerd tegen alle mogelijke soorten schade.

Met een autoverzekering ga je goed voorbereid de weg op, en krijg je bijvoorbeeld ook pechhulp.

Hoe kies je een verzekering voor je auto die bij je past?

Als je een verzekering gaat afsluiten, kun je kiezen uit verschillende autoverzekeringen. Ben jij vanuit Midden- of Oost-Europa naar Nederland verhuisd, en daarom misschien nog niet helemaal thuis in de Nederlandse taal? Dan is een autoverzekering bij Polisa voor jou misschien een goede tip. Deze verzekeraar biedt namelijk een klantenservice in jouw eigen taal. Dit maakt het extra gemakkelijk om je verzekering aan te vragen en om vragen te stellen over de polisvoorwaarden.

Schadevrije jaren en pechhulp 

Een ander voordeel van Polisa verzekeringen is dat je je schadevrije jaren die je hebt opgebouwd uit je geboorteland mag meenemen naar Nederland voor korting op je premie. Ook biedt Polisa pechhulp in het binnen- en buitenland. Als je dus problemen krijgt met de auto onderweg, of als er een ongeluk gebeurt, kun je de alarmservice van Polisa bellen en de pechhulp/wegenwacht is onderweg.

Extra dekking

Je bent dus in elk geval verplicht om een WA-verzekering voor je auto af te sluiten, maar hiermee ben je nog niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Heb je een redelijk nieuwe auto? Dan is het verstandig om een WA+ Beperkt Casco te kiezen. Deze extra dekking vergoedt ook de schade aan jouw eigen auto bij brand of diefstal. Als je een gloednieuwe auto hebt, raden we je aan om de Allrisk autoverzekering te kiezen. Dit is de meest uitgebreide dekking, die alle soorten schade vergoedt, bijvoorbeeld ook schade door je eigen schuld.

Kortom: regel je autoverzekering direct zodat je met een veilig gevoel de snelweg op kunt!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram