Zephalto gaat Michelin-sterrenmaaltijden aanbieden tijdens € 130.000 kostende ruimtereizen

Zephalto Michelin-sterrenmaaltijden €130K ruimtereizen

Zephalto gaat Michelin-sterrenmaaltijden aanbieden tijdens € 130.000 kostende ruimtereizen

Zephalto gaat Michelin-sterrenmaaltijden aanbieden tijdens zijn € 130.000 kostende reizen naar de ruimte. Modern toerisme neemt een vogelvlucht.

Zephalto Michelin-sterrenmaaltijden €130K ruimtereizen

Het Franse bedrijf Zephalto, opgericht in 2016, biedt nu reizen aan naar de ‘rand van de ruimte’. Zephalto zal naar verwachting volgend jaar zijn optie voor ruimtetoerisme lanceren en verkoopt nu “pre-gereserveerde tickets” voor reizen naar de ruimte.

Geprijsd op € 10.000, bieden de pre-reserveringstickets een kans om een stoel te reserveren voor koolstofarme reizen in capsule die is bevestigd aan een stratosferische ballon. De reis in de capsule, genaamd “Celeste”, kost € 120.000 en brengt reizigers naar een hoogte van 25 km. Momenteel zijn de eerste vluchten gepland voor eind 2024 tot medio 2025 allemaal volgeboekt, maar pre-reserveringslots voor medio 2025 en later zijn beschikbaar.

De Celeste vervoert zes passagiers en twee piloten met een snelheid van vier meter per seconde de stratosfeer in en bereikt de maximale hoogte in slechts 90 minuten. Eenmaal gesetteld, duurt de reis in de capsule ontworpen door de Franse ontwerper Joseph Dirand drie uur, waarbij gasten kennismaken met het uitzicht op de ruimte en de aarde terwijl ze genieten van Michelin-sterrenmaaltijden bereid door gerenommeerde Franse chef-koks. Uiteraard ontbreken zorgvuldig geselecteerde wijnen door een geprezen sommelier niet.

Zephalto werkt momenteel nauw samen met het Franse ruimtevaartagentschap CNES om ervoor te zorgen dat zijn door helium aangedreven ballon voldoet aan dezelfde certificeringen van de European Aviation Safety Agency als een commercieel vliegtuig. Het bedrijf heeft voorafgaand aan de geplande lanceringen vanuit Frankrijk drie gedeeltelijke testvluchten voltooid en heeft concrete plannen om zijn ruimtetoerisme-ervaring naar de rest van de wereld te brengen.

Zijn deze ruimtereizen iets voor jou?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zephalto (@zephalto)

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram