Wanneer is Private Lease aantrekkelijk?

Private Lease

Wanneer is Private Lease aantrekkelijk?

Wanneer is Private Lease aantrekkelijk? Wij hebben een aantal belangrijke eigenschappen van deze autolease-vorm op een rij gezet.

Private Lease

Private Lease is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Voor een vast bedrag per maand, rijd je in een nieuwe en goed onderhouden auto. Er zijn verschillende redenen om voor een Private Lease auto te kiezen. Ben je benieuwd of leasen voor jou aantrekkelijk kan zijn? Lees dan snel verder.

Geen grote investering nodig

Koop je een auto, dan leg je in één keer een smak geld neer. Natuurlijk is dit bedrag afhankelijk van het type auto, maar je kunt ervan uitgaan dat je een aanzienlijke investering moet doen. Niet iedereen heeft hiervoor genoeg budget. Bij het leasen van een auto betaal je maandelijks een vast bedrag. Voor dit geld rijd je bovendien in de nieuwste auto modellen.

Grip op je autokosten

Een groot voordeel van Private Lease, is het vaste maandbedrag. Je weet precies wat je maandelijks kwijt bent aan je auto en hoeft niet bang te zijn voor onvoorziene kosten. Het maandbedrag is namelijk een all-in maandbedrag. Dit betekent dat de volgende zaken zijn inbegrepen:

  • All Risk dekking
  • Schadeverzekering inzittenden
  • (Inter)nationale pechhulp
  • Onderhoud en APK
  • Reparaties
  • Wegenbelasting

Alleen brandstofkosten en verkeersboetes zijn voor eigen rekening. Ga je een prive auto leasen, dan heb je bovendien recht op gratis vervangend vervoer na 24 uur. Dit betekent dat er voor vervangend vervoer wordt gezorgd, wanneer de reparatie van je auto langer duurt dan 24 uur.

Meer flexibiliteit

Een auto leasen geeft in veel opzichten meer flexibiliteit dan het kopen van een auto. Zo kies je zelf hoe lang je gebruik wilt maken van de lease auto. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende pakketten en opties, waardoor je de auto helemaal naar eigen wens kan samenstellen. Loopt je contract af, dan lever je de auto gewoon in en heb je er geen omkijken meer naar. Je hebt dus geen gedoe met inruilen of verkopen en kunt simpelweg een nieuw model uitkiezen.

Wel of geen Private Lease?

Gemak, ontzorging en zekerheid zijn dus voor de meeste mensen redenen om te kiezen voor Private Lease. Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen, dan is het misschien slimmer om een auto te kopen. Private Lease heeft namelijk invloed op je maximale leencapaciteit bij een nieuwe hypotheeklening. Ook wanneer je geen waarde hecht aan een jonge auto, of weinig kilometers maakt, ben je vaak voordeliger uit bij het kopen van een auto. Of Private Lease wel of niet aantrekkelijk is, hangt dus erg af van jouw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram