6 Tips om een perfecte party te geven

tips perfecte party huis feestje

6 Tips om een perfecte party te geven

Staat een huisfeestje in de planning met je vrienden en familie en heb je advies nodig? Check onze 6 tips om een perfecte party te geven.

tips perfecte party huis feestje

Thuis is de plek om tot rust te komen en te genieten van alle goede dingen in het leven. En wat is een betere manier om dat te doen dan een gezellige avond met vrienden of familie, of zelfs een leuk feestje van tijd tot tijd? Met de juiste planning en voorbereiding kun je ervoor zorgen dat jij en je  gasten een geweldige tijd hebben. Of het nu gaat om een ongedwongen samenzijn met vrienden of een extravagant evenement; deze tips zullen ervoor zorgen dat je avond vlekkeloos verloopt.

Mooie servies en glazen

Een aantrekkelijke tafel vol hapjes en drankjes maak je natuurlijk compleet met glaswerk en mooi servies voor op tafel. Een eenvoudig hapje lijkt ineens veel chiquer als het op een mooi bord wordt geserveerd en voor het drinken geldt dat hetzelfde. Gewoon kraanwater ziet er heerlijk uit als je het in een mooi glas krijgt aangereikt met fruit en munt. Uiteraard serveer je ook je dure dranken niet in een simpel limonadeglas. Kies je glaswerk en servies dus zorgvuldig uit en creëer zo de juiste ambiance voor je feest.

Drankjes en hapjes

Geen feest compleet zonder lekkere drankjes en hapjes. Een selectie van alcoholische en niet-alcoholische dranken is essentieel; bier, wijn en wat sterkers, frisdrank, water, thee en koffie. Je kunt ook wat vers geperste sappen en mocktails serveren; dat staat erg feestelijk!

Wat de hapjes betreft; het ligt aan het soort avond dat je organiseert. Begint het feestje pas later, dan kun je volstaan met wat eenvoudige snacks, zoals nootjes, een kaasplankje, kleine hapjes en bittergarnituur. Wil je al vroeger beginnen met een diner of open buffet, dan heb je uiteraard meer nodig. Je kunt zelf de keuken induiken als je daar zin in hebt, maar je kunt ook een cateringbedrijf inschakelen of eten bestellen. Vergeet in dat geval ook niet het dessert, zoals vers fruit met ijs of ambachtelijke cupcakes. Een perfecte party heeft letterlijk smaak.

Lekkere muziek

Muziek is essentieel op elk evenement; het bepaalt de sfeer van de bijeenkomst en zorgt ervoor dat iedereen in de goede stemming komt om feest te vieren. Zorg ervoor dat je iets passends kiest; passend bij de gasten en de gelegenheid. Klassiek, een sfeervol jazz repertoire voor op de achtergrond, of juist ritmische dansmuziek? Jij bepaalt wat het gaat worden. Je kunt van tevoren afspeellijsten maken met behulp van streamingdiensten als Spotify of Apple Music; je kunt zelfs professionele DJ-apparatuur inhuren als je daar genoeg vertrouwen in hebt!

Sfeervolle verlichting

Verlichting kan het verschil maken bij het creëren van de sfeer in huis: kleine, niet te felle lampen zijn perfect om een uitnodigende sfeer te creëren waarin mensen zich op hun gemak voelen om met elkaar te praten zonder verblind te worden door felle lichtbronnen. Gebruik tafellampen strategisch in de kamer, zodat iedereen voldoende licht heeft als dat nodig is, maar ook voldoende duisternis om ontspannen in gesprek te gaan zonder het gevoel te hebben te veel te worden geobserveerd door anderen die in de kamer aanwezig zijn.

Maak je huis partyproof 

Een feest geef je niet elke week, nemen we tenminste aan. Als je het goed aan wil pakken en de perfecte party wil creëren, dan is het noodzakelijk om wat aanpassingen te doen in het interieur. Verplaats je meubilair om genoeg ruimte te creëren voor je gasten. Zorg dat er genoeg zitplaatsen zijn; leen eventueel wat klapstoelen of tuinstoelen bij de buren. Kwetsbare en breekbare spulletjes kun je beter even opbergen. Sluit kamers waarvan je wil dat je gasten er niet komen en zet de tafel of het buffet op een centrale plek. Eventueel kun je nog wat decoraties aanbrengen, afhankelijk van de gelegenheid.

Zorg ervoor dat je er goed uitziet

Last but not least: vergeet jezelf niet! Kleed je mooi aan zodat je er als gastheer optimaal uitziet om je gasten in thuis te ontvangen. Neem een verfrissende douche, scheer je of trim je baard en doe je haar. Ook een lekker luchtje doet wonderen voor je overkomen en de stemming. Kies voor stijlvolle, maar comfortabele kleding die past bij de gelegenheid.

Kortom, deze tips maken van elk evenement – of het nu een informele bijeenkomst is met vrienden of familieleden die langskomen – een groot succes! Plan van tevoren wat voor soort evenement je wilt organiseren – alleen drankjes en hapjes? Diner en drankjes? Een thema? – Wees creatief met ideeën voor decoratie en eten – vergeet de kleine details zoals mooi servies niet – kies geschikte achtergrondmuziek en zorg voor voldoende verlichting.

Vergeet niet om tijdens jouw perfecte party ook zelf te genieten!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram