Nissan trok doek van elektrische R32 Skyline GT-R

Elektrische Nissan R32 Skyline GT-R

Nissan trok doek van elektrische R32 Skyline GT-R

Een elektrische Nissan R32 Skyline GT-R werd onlangs onthuld door het Japanse automerk. Maak kennis met een unieke restomod.

Door middel van een duistere teaservideo die de onmiskenbare achterkant van een R32-generatie Skyline GT-R laat zien, heeft Nissan plannen onthuld voor een “R32EV” elektrificatieproject. Het nieuwe initiatief zou zijn voortgekomen uit een ingenieur die bij Nissan kwam werken uit bewondering voor de GT-R.

“Ik wil een spannendere auto bouwen door de nieuwste elektrificatietechnologie waarmee ik bezig ben toe te voegen aan mijn favoriete auto”, zegt de naamloze ingenieur.

Hoewel er nog geen nieuws is over hoe Nissan de ombouw precies zal maken, zal het strippen van het autosporticoon voor een elektrische aandrijflijn zeker voor controverse zorgen. Collega Japanse autofabrikant Toyota maakte onlangs waterstof- en elektrische versies van zijn nostalgische auto’s uit de AE86-serie. Door dit te doen, kunnen klanten hun perspectief op de steeds meer elektrische toekomst bijstellen en schoonheid vinden in raceauto’s zonder verbrandingsmotor.

“Door de auto waar ik het meest van hou te combineren met de technologie waarvan ik denk dat die de beste is, kunnen we een auto creëren waar mensen over de hele wereld meer enthousiast over zullen zijn”, aldus de Nissan-ingenieur.

Houd de Nissan Japan-website en socials in de gaten voor meer informatie. Wat vind jij van de restomod.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram