Lamborghini onthult met nieuwe Revuelto eindelijk vervanger van Aventador

Lamborghini Revuelto elektrisch

Lamborghini onthult met nieuwe Revuelto eindelijk vervanger van Aventador

De nieuwe Lamborghini Revuelto is de vervanger van de Aventador en komt met 1.001 pk dankzij een V12 met drie elektromotors.

Lamborghini Revuelto

De vervanger van de Aventador is onthuld in ware Lamborghini-stijl. Maak kennis met de geheel nieuwe Revuelto – codenaam LB-744 – die beloofd om de concurrentie te domineren.

De nieuwe Lamborghini Revuelto markeert de eerste stap van de Italiaanse autofabrikant in de wereld van elektrificatie, maar voordat we naar louter elektrische auto’s overstappen, heeft Lamborghini zijn iconische 6,5-liter V12 nu gekoppeld aan niet één, niet twee, maar drie elektromotoren.

Gecombineerd levert de motor maar liefst 1.001 pk, wat goed is voor een 0-100 km/u-acceleratie in 2,5 seconden, een sprint van 0-200 km/u in minder dan 7,0 seconden en een topsnelheid van 350 km/u. Onder de juiste omgeving en dynamische condities kan dit zelfs nog verder kan gaan.

De High Performance Electric Vehicle (HPEV) is dan ook de krachtigste machine die het merk ooit heeft gebouwd. Regeneratief opladen dankzij de V12 gebeurt in slechts zes minuten, wat betekent dat je waarschijnlijk altijd over het volledige vermogen beschikt, terwijl een gloednieuwe achttrapstransmissie met dubbele koppeling het vermogen stuurt naar alle vier de wielen, geheel volgens de Lambo-normen.

Batterijen brengen natuurlijk wel gewicht met zich mee, maar omdat dit een hypercar is, heeft de fabrikant lichtgewicht batterijen ontwikkeld die slechts 70 kg wegen. Het zwaartepunt ligt laag, waardoor hij nog meer aan de weg blijft plakken dan zijn oudere broer, de Aventador. Ten opzichte van dit laatste model zal de Revuelto naar verwachting ook 30% zuiniger zijn – perfect voor de portemonnee.

Lamborghini Revuelto

Een kuip van koolstofvezel is gebouwd om het gewicht verder laag te houden, maar het algehele resultaat is wel degelijk een auto die meer weegt dan de Aventador. Enigszins verwacht, maar zeker geen negatieve factor als je 1.001 pk tot je beschikking hebt.

Wat styling betreft, we zien een typische Lamborghini. De hoeken zijn scherp en profielen zijn ingeklemd, wat teruggrijpt op iconische modellen zoals de Countach. De koplampen vernieuwen de traditionele set en liggen onder de motorkap, terwijl radars aan de voorkant ontworpen zijn om zichtbaar te zijn, wat de Revuelto een dreigende uitstraling geeft. De luchtinlaat op de achterste heup is buitengewoon groot, net als de diffusor die onder de in het midden gemonteerde dubbele uitlaatpijpen van de spoiler zit, afgewerkt in een zeshoekig ontwerp dat opnieuw knipoogt naar Lamborghini’s van weleer.

Binnenin vind je een nieuw interieurontwerp rond het infotainmentsysteem met touchscreen en een brievenbusdisplay aan de passagierszijde. Verwacht trouwens tot slot meer ruimte dan bij de Aventador.

Prijzen en een besteldatum moeten nog bekend worden gemaakt, maar de verwachting is dat hij meer zal kosten dan het vlaggenschip, de Lamborghini Aventador SVJ, die nieuw geprijsd is op € 563.361.

Bekijk de verbluffende nieuwe Lamborghini Revuelto hieronder tot in detail.

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram