Amsterdam Open Air slaat nieuwe richting in en presenteert de ultieme festivalplayground

Amsterdam Open Air 2023

Amsterdam Open Air slaat nieuwe richting in en presenteert de ultieme festivalplayground

Amsterdam Open Air 2023 slaat nieuwe richting in en presenteert de ultieme festivalplayground. Ben jij er 3 & 4 juni bij?

Amsterdam Open Air 2023

Amsterdam Open Air presenteert op 3 en 4 juni een vernieuwde versie van het populaire stadsfestival. ‘AOA’ is altijd al een afspiegeling geweest van het Amsterdamse nachtleven en de creatieve initiatieven in de hoofdstad. In de periode na corona is er een nieuw speelveld ontstaan waarbinnen het publiek nieuwe smaken, verwachtingen en behoeftes heeft. Daarom heeft AOA veel nieuwe initiatieven uit de stad omarmd, de samenwerking gezocht met verfrissende organisaties en is er gekozen voor een line-up met daarin veel artiesten die niet eerder op AOA te zien waren. 

“We merken dat de festivalbezoeker meer dan ooit geprikkeld en verrast wil worden”, aldus Thomas Gurney-Champion, Creative Director van AOA. Vanuit dit uitgangspunt zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben we AOA volledig opnieuw onder de loep genomen.”

AOA viert nog altijd de grootste diversiteit aan muziekculturen in Amsterdam, daarnaast is er vernieuwing gezocht in de samenwerking met nieuwe creatieven. Zo is er gekozen voor een nieuwe huisstijl door samen te werken met de New Yorkse kunstenares Johana Kroft. Op basis van Artificial Intelligence heeft Kroft 3D art gemaakt dat de basis vormt voor de nieuwe visuele identiteit.

Naast de nieuwe look & feel is de samenwerking gezocht met Kanaal40, die een area met interactieve (micro)pop muziekvideo’s host. Ook is de creatieve community Heesterveld uit Amsterdam Zuid-Oost dit jaar aanwezig, alsook techno duizendpoot Intercell, het undergroundplatform van Tropical Lazerstorm en de live radio van Amsterdamprijs 2022-winnaar Echobox. Naast het populaire house collectief Wavy, is ook Supernature, bekend van hun kleurrijke queer feesten, erbij.

Terugkerende partijen zijn het op hiphop- en house gerichte Foundation, rave collectief Capsule, Vunzige Deuntjes en Fiesta Macumba. Palet, bekend van de kleurrijkste feestjes van Amsterdam, host op zondag de Open Air stage.

Line-up

Deze nieuwe benadering van AOA vertaalt zich ook in een spannende line-up, die het festival een  frisse nieuwe impuls geeft. Zo zal de grote Open Air stage meerdere gezichten hebben, met in de middag een meer op pop gericht programma met live-acts als Goldband, Froukje, De Jeugd van Tegenwoordig, Claude en sor met strijkkwartet. ’s Avonds wordt het een elektronisch paradijs met de Nederlandse festivalprimeur van Astra Club (DJ Tennis & Carlita) en KILIMANJARO. En daarnaast met Marlon Hoffstadt, DJ EZ, Philou Louzolo, Elias Mazian, Luuk van Dijk en Bella.

Op de andere stages is techno sterk vertegenwoordigd met namen als Dax J, Blawan, Charlie Sparks, CLTX, Mama Snake. House liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij exclusieve back 2 back sets van Benny Rodrigues b2b Chris Stussy en Carlos Valdes b2b Steffi. De Berlijnse Cinthie komt met een speciale live set op zaterdag en de set van headliner Enzo Siragusa samen met Toman belooft een hoogtepunt te worden op de zondag. Minimal liefhebbers kunnen rechts vooraan staan bij onder andere Sonja Moonear. Ook Afrikaanse elektronische muziek wordt goed vertegenwoordigd door onder andere DBN Gogo, Buruntuma, Philou Louzolo, Cincity.

Hiphop liefhebbers kunnen uitkijken naar optredens van onder andere Idaly, De Schuurman, Jarreau Vandal en Vunzige Deuntjes Soundsystem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Open Air (@amsterdamopenair)

Meer Art & Culture

Op het festivalterrein kan het publiek dit jaar voor het eerst deelnemen of meekijken bij de opnames van populaire podcasts zoals Life Dreamers en Theater van de Sekszusjes. Daarnaast zijn er dansworkshops en zal Foundation talks verzorgen over het belang van zwarte cultuur binnen de elektronische muziek en de geschiedenis van Afrobeat.

Een andere primeur voor AOA is de samenwerking met Spatial Sound Experience door End of Time, ook bekend als 3D of 8D sound, een geheel nieuwe manier van muziekbeleving. “We proberen de ultieme, interactieve playground te creëren waarin je wordt ondergedompeld in een kleurrijke wereld waar ontdekken en connectie met elkaar centraal staan. We zijn ervan overtuigd dat ontsnappen aan de realiteit ons stimuleert om vrijer te denken en nieuwe verbindingen te maken.”, zo stelt Thomas Gurney-Champion.

En last but not least kondigt AOA aan de handen ineen te slaan met het Stedelijk Museum Amsterdam waarbij bezoekers voor nog meer inspiratie deze zomer kans maken om het museum gratis te bezoeken.

Meer samenwerkingen zullen in de komende maanden bekendgemaakt worden.

Amsterdam Open Air 2023

Datum: 3 & 4 juni 2023
Tijden zaterdag: 12:00 – 23:00 uur
Tijden zondag: 13:00 – 23:00 uur
Locatie: Gaasperpark, Amsterdam

De voorverkoop voor AOA 2023 is inmiddels van start via amsterdamopenair.nl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Open Air (@amsterdamopenair)

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram