7 redenen om een massagegun te gebruiken

beste massagegun tips

7 redenen om een massagegun te gebruiken

Denk je aan een massagegun kopen? Wij hebben 7 redenen om een massagegun te gebruiken voor je op een rij gezet.

beste massagegun tips

Wellicht heb je ze weleens bij je fysio gezien, de massageguns. Deze gadgets groeien in populariteit en bieden diverse voordelen aan de gebruiker. Denk aan diepe weefselmassages of het stimuleren van de bloedsomloop. Ga je een massagegun kopen? Dan zijn de volgende voordelen interessant om te onthouden.

1. Herstellen en blessures voorkomen

Spieren hebben na een fikse inspanning tijd nodig voor herstel. Dit kan oplopen tot zo’n 72 uur. De massagegun ondersteunt  bij het verminderen van spierspanningen en stijfheid in je lichaam. Dit door het stimuleren van de bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren. Daarnaast helpt het masseren van de spieren met dit apparaat bij het voorkomen van verklevingen en voorkom je of bestrijd je een afvalstof als melkzuur. Niemand zit te wachten op stijfheid en spierkramp, toch?

Met een massagegun zul je dus niet alleen de spieren ontspannen en het herstel verbeteren, je voorkomt tevens blessures.

2. Vibrerende pijnverlichting

De trillingen van de massagegun penetreren de spieren en het weefsel diep, waarmee het apparaat in feite percussie therapie kan uitvoeren. De trillingen tijdens de massage Verbeter de bloedcirculatie in het lichaam met de trillingen, voer afvalstoffen in de spieren sneller af en bied je spieren sneller en meer voedingstoffen. Doe je dit, dan zul je sneller van bijvoorbeeld spierpijn herstellen, creëer je een beter bewegingsbereik, ervaar je pijnverlichting en treedt spiervermoeidheid minder snel op.

Gebruik een massagepistool ook om nek-, schouder- en onderrugpijn te verlichten.

3. Draagbaarheid

Omdat de massagegun compact is en over het algemeen in een handige tas of koffer komt, is het bij uitstek ideaal voor herstel onderweg. Menig massagepistool is bovendien voorzien van stille geluidstechnologie, zodat je niemand buiten de deur lastig valt.

4. Financieel interessant

We zullen niet claimen dat een massagegun betekent dat je nooit meer naar een masseur of fysiotherapeut hoeft, maar het is wel de ideale tool om dagelijks na sportieve inspanning te gebruiken en trammelant met blessures te voorkomen. Zorg goed voor je lijf met de massagegun en dan gaat het je op jaarbasis een hoop euro’s schelen.

5. Littekenweefselherstel

Littekenweefsel ondersteunt natuurlijk bij het herstel van beschadigde vezels in het lichaam. Geweldig, maar het is per definitie minder elastisch dan andere spierweefsels. Gebruik de massagepistool om het littekenweefsel te masseren, zodat de afbraak versnelt en het herstel gestimuleerd wordt.

6. Soepeler worden

Naast de reeds genoemde voordelen, is er ook het soepeler worden van het lichten.  Gebruik een massagegun en maak kennis met een positief effect op het gebied van de bewegingsbereik van je lijf. De bloedsomloop is na een behandeling gestimuleerd en je voelt je soepeler. De gun is dus ook perfect om voorafgaande een training in te zetten.

7. Zenuwstelsel en receptoren

Het massagepistool zal de receptoren van het zenuwstelsel stimuleren, zodat je spieren kunnen ontspannen, terwijl spanningen loskomen. Je verbetert tegelijkertijd de mobiliteit van je lichaam verbetert en stress in de spieren zal worden verminderd.

Regelmatig gebruik kan bij goed gebruik bijvoorbeeld ook leiden tot een verbeterde immuniteit en nachtrust.

De massagepistolen van nu zijn ideaal om in huis te hebben en kunnen een mooie bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Voor welk exemplaar ga jij?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram