Lastige tijden als ondernemer en privé? Kies voor financial lease

financial lease

Lastige tijden als ondernemer en privé? Kies voor financial lease

Lastige tijden als ondernemer en privé? Kies voor financial lease en rijd op praktische wijze en zonder al te veel risico toch de gewenste auto

financial lease

Iedere ondernemer kent de momenten wel waarop wat beter op de centen gelet moet worden. Wellicht verkeert jouw bedrijf nu ook in zo’n lastige situatie, maar moet er toch een andere auto op de stoep komen te staan. Wellicht heb je niet de mogelijkheid om een smak geld neer te leggen voor een andere auto. Wat nu? Je kunt kiezen voor financial lease.

Hieronder lees je alle voordelen van deze leasevorm.

Voordelig rijden in een representatieve auto

Als ondernemer zijnde wil je natuurlijk gezien worden in een representatieve auto. Deze auto is immers jouw rijdende visitekaartje. Dankzij financial lease kun jij voordelig rondrijden in de auto van jouw dromen. Je betaalt een vast bedrag per maand om hierin te kunnen rijden en het grote voordeel is dan ook dat je niet in een keer een smak geld neer hoeft te leggen. Dat betekent dat je ook wat geld overhoudt om te kunnen investeren in andere zaken binnen jouw onderneming.

Profiteren van fiscale voordelen

Bij financial lease heb je als enige leasevorm recht op een aantal fiscale voordelen. Je kunt namelijk profiteren van onder andere de investeringsaftrek, de renteaftrek en de afschrijving van de auto. Ook kun je de btw terugvragen. En wanneer je kiest voor een elektrische auto lease heb je al helemaal veel voordelen te pakken. Hiervoor hoef je geen bpm en mrb te betalen tot 2025 en kun je profiteren van een lagere bijtelling. Dat is weer even mooi meegenomen.

Financial lease is flexibel

Wanneer je ervoor kiest om een auto financial te leasen, ligt de keuze in jouw handen. Je kunt namelijk zelf de looptijd en dus ook de maandtermijn bepalen. Bij een langere looptijd betaal je over het algemeen een lager slottermijn en ook een lager maandtermijn. De slottermijn is het bedrag dat nog openstaat wanneer het einde van het leasecontract nadert. Je kunt dus zelf bepalen hoe jouw leasecontract eruit komt te zien.

Meteen eigenaar van de wagen

Een ander groot voordeel van financial lease is dat je meteen economisch gezien eigenaar bent van de auto. Dat betekent dat je kunt doen en laten wat je wil met de auto, denk bijvoorbeeld aan het voorzien van belettering. Wel betekent dit ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor de onderhouds- en verzekeringskosten, net als de kosten voor de wegenbelasting. Na het leasecontract ben je ook juridisch gezien eigenaar van de auto. Je hoeft de auto dus niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram