Bell & Ross presenteert BR 05 Copper Brown

Bell & Ross presenteert BR 05 Copper Brown

Bell & Ross presenteert BR 05 Copper Brown

Bell & Ross presenteert de BR 05 Copper Brown. Het nieuw B&R horloge komt in twee verschillende uitvoeringen qua band en met koperen dial.

Bell & Ross presenteert BR 05 Copper Brown

Bell & Ross begon in 1994 met het maken van horloges geïnspireerd op luchtvaartinstrumenten en is nu een referentie geworden op het gebied van professionele uurwerken. Toch houdt het huis in de rue Copernic ervan om te experimenteren en zich in spannende nieuwe werelden te begeven. De elegante BR 05 Copper Brown begint aan een meer stedelijke reis met behoud van de essentie van de collectie.

Dit nieuwste horloge maakt deel uit van de BR 05-collectie, de sportief-chique refentie van Bell & Ross. Gelanceerd in 2019, is deze meer verfijnde familie bedoeld voor de bewoners van grote steden. De BR 05 Copper Brown brengt een nieuwe sensuele en lichtgevende gekleurde wijzerplaat naar deze lijn, zijn zonovergoten lichtbruine wijzerplaat maakt het de essentiële accessoire voor de gedistingeerde mens.

Bell & Ross BR 05

Sinds zijn creatie experimenteert de BR 05 met kleuren en tinten. “Je moet een reeks leven inblazen”, legt Bruno Belamich, creatief directeur en medeoprichter van Bell & Ross, uit. “Dat kan door beweging, materialen of details. Voor de BR 05 Copper Brown hebben techniek we gekozen voor de kleur kleuring hij samenhangt toe. Bij de presentatie in 2019 bood de 3-hands BR 05 serie drie verschillende kleuren:

  • zwart: de klassieke kleur die heel gebruikelijk is in de horlogerie
  • zilvergrijs: de kleur van toon-op-toon metaal.
  • marineblauw: de kleur die de tijd doorstaat.

Nu biedt de nieuwe BR 05 Copper Brown een 4e variant: metallic bruin met koperen accenten.

BR 05 Copper Brown

Zoals de naam doet vermoeden, is dit horloge versierd met een goudbruine wijzerplaat, verrijkt door een sunburst afwerking die glans en een gevoel van kostbaarheid geeft die doet denken aan het licht van het einde van een zomerdag. Deze kleur werd speciaal ontwikkeld voor de BR 05, het enige Bell & Ross horloge dat deze kleur heeft. Twee belangrijke behandelingen maken het mogelijk om deze toon en deze bijzondere diepte te verkrijgen:

  • Bewerking: Het sunburst effect wordt verkregen door cirkelvormige micro-gravering van de metalen plaat van de wijzerplaat. Dit werk geeft al zijn helderheid aan de kleur die varieert naargelang de helling van de wijzerplaat.
  • Vernissen: Op de metalen plaat van de wijzerplaat zijn verschillende lagen transparante bruine vernis aangebracht die de kleur Copper Brown diepte en eigenheid verlenen.

“Bruin is een kleur waarnaar steeds meer vraag is in de horlogerie”, herinnert Bruno Belamich zich. “Het is een gemakkelijk te dragen, stijlvolle kleur die veel voorkomt in de garderobe van de moderne man”, voegt de ontwerper eraan toe. De BR 05 Copper Brown is bedoeld voor elegante stadsbewoners die op zoek zijn naar een chique, gekleed, eigentijds horloge. Zijn mainstream lichtbruine tint, die doet denken aan de zachte ledertinten, is gemakkelijk om elke dag te dragen.

Bell & Ross presenteert BR 05 Copper Brown

Op de BR 05 Copper Brown vinden we de geïntegreerde armband van de BR 05. Dit betekent dat de 40 mm kast en de armband, beide van staal, samensmelten tot één element. De indexen op de wijzerplaat, eveneens in metaalkleur, dragen bij aan dit streven naar continuïteit. Dit horloge heeft het effect van een blok metaal dat eenvoudigweg wordt gesierd door de bruine wijzerplaat met zonnestralen. Deze warme tint contrasteert met het overheersende grijze metaal, waardoor een combinatie ontstaat die speelt met het gevoel van warm en koud.

Voor een sportiever gevoel is de BR 05 Copper Brown ook verkrijgbaar op een rubberen band met een speciaal daarvoor ontwikkelde kleur die perfect harmonieert met het lichtbruin van de wijzerplaat.

Kortom, de BR 05 Copper Brown heeft kenmerken die typisch zijn voor Bell & Ross horloges:

  • De gemakkelijk leesbare wijzerplaat. Zowel de wijzers als de indexen en de cijfers zijn gecoat met super-luminova. Deze lichtgevende coating garandeert een optimale leesbaarheid zowel overdag als ’s nachts: het creëren van een kleurcontrast met het bruin van de wijzerplaat.
  • De nette afwerking van polijst en satijn die elkaar afwisselen op de kast en de armband.
  • Het datumvenster. Deze handige functie wordt weergegeven op 3 uur.
  • De saffieren achterkant van de kast. Het laat u toe het slingergewicht te bekijken, met een ontwerp geïnspireerd op de velg van een sportwagen.

Dit horloge wordt aangedreven door het zelf opwindende BR-CAL 321 kaliber. Prijzen zijn: € 4.400 voor de BR 05 met rubberen band en € 4.900 voor het exemplaar met stalen armband.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram