HANDIG: Creëer een aangename werkomgeving vanaf minuut één

aangename werkomgeving creëren met koffie

HANDIG: Creëer een aangename werkomgeving vanaf minuut één

Tips nodig voor een het creëren van een aangename werkomgeving? Zorg ervoor dat iedereen de dag optimaal kan beginnen met goede koffie.

aangename werkomgeving creëren met koffie

Voor veel mensen start de werkdag bij de koffiemachine. Niet alleen voor een dosis cafeïne om energiek aan de slag te gaan, maar ook om even bij te praten met collega’s. Een aangename werkomgeving begint dus zonder twijfel bij de koffiefaciliteiten.

Waar vroeger de kan met filterkoffie standaard onderdeel van de kantoorkeuken was, is dat tegenwoordig veelal een digitaal koffieapparaat met een veelheid aan smaken en opties. Dit past niet alleen bij onze hightech samenleving, maar is inmiddels ook een essentieel onderdeel voor een prettige werkomgeving in tijden waarin werknemers een schaars goed geworden zijn. Dit gaat zelfs zo ver dat menig koffieleverancier de mogelijkheid biedt om diverse smaakmelanges te testen, zodat de koffiebeleving optimaal aansluit op de wensen van de werkvloer.

Smaakervaring op maat

Zo’n koffieproeverij is tegenwoordig een belangrijke fase in de aanloop naar de aanschaf van een koffieautomaat. Koffie is een persoonlijke beleving waar men echt van kan genieten, of het nu om een flinke boost in de ochtend gaat of als oppepper halverwege de middag. Goede koffie en een gezellige koffiecorner hebben een positieve impact op zowel medewerkers als klanten die op bezoek komen. Met de juiste koffie en een prettige omgeving kan de sfeerbeleving worden verbeterd, om zo iedereen nog eens extra tevreden te houden. Zo hebben veel bedrijven niet alleen een koffieautomaat in de kantoortuin en bedrijfskantine, maar ook in wachtkamers en creëren ze gezellige koffiecorners in het kantoor.

Jouw eigen koffiebeleving

Een koffieproeverij kan een minstens zo’n gezellig en sociale gebeurtenis zijn als een bier- of wijnproeverij. De koffieleverancier kan op de werkplek komen – of zelfs op iedere andere locatie als daar aanleiding voor is – zodat werkgevers zelf kunnen bepalen wanneer dit te doen. Op deze manier is het tevens te combineren met andere bedrijfsactiviteiten. Ontdek samen de gepresenteerde smaaksensaties van verschillende koffies terwijl aan teambuilding wordt gedaan.

De een houdt nu eenmaal meer van kruidig, de ander prefereert wellicht een mokkasmaak. De verschillende smaken koffie worden overigens zorgvuldig samengesteld door barista’s die werken met de beste koffiebonen afkomstig van over de hele wereld. Steeds meer koffieleveranciers houden hierbij ook rekening met het milieu en de sociale impact, zodat een kopje zo veel mogelijk verantwoord is.

Naast de koffiebeleving spelen natuurlijk ook andere factoren een rol bij de selectie van de juiste koffievoorziening, zoals het aantal medewerkers, bereidingstijd, kosten en onderhoud. Desalniettemin is een koffieproeverij een leuk onderdeel van het selectieproces en goed voor de teamspirit!

aangename werkomgeving creëren met koffie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram