Audi sluit zich vanaf 2026 aan bij Formule 1 en biedt eerste blik op raceautokleuren

Audi Formule 1 2026

Audi sluit zich vanaf 2026 aan bij Formule 1 en biedt eerste blik op raceautokleuren

Audi sluit zich vanaf 2026 aan bij de Formule 1 en biedt direct een eerste blik op haar raceautokleuren.

Audi Formule 1 2026

Na maanden van geruchten, heeft de Formule 1 officieel aangekondigd dat Audi zich vanaf het WK-seizoen 2026 zal verbinden als leverancier van power unit. De nieuwe reglementen voor de aandrijfeenheid voor het seizoen 2026 zullen de huidige V6-verbrandingsmotoren behouden en tegelijkertijd de overstap maken naar 100 procent duurzame brandstoffen met een toename van het elektrisch vermogen.

Aangezien de F1 tegen 2030 Net Zero Carbon lijkt te worden, noemt Audi de vooruitstrevende veranderingen als een belangrijke factor in zijn beslissing om deel te nemen aan de motorsportserie.

“Ik ben verheugd om Audi te verwelkomen in de Formule 1, een iconisch automerk, pionier en technologische vernieuwer”, zei F1-president en CEO Stefano Domenicali in een verklaring. “Dit is een belangrijk moment voor onze sport die de enorme kracht benadrukt die we hebben als een wereldwijd platform dat blijft groeien.”

Met de activiteiten van Audi Sports in Neuburg, is het de eerste in meer dan tien jaar dat een F1-aandrijflijn in Duitsland wordt gebouwd. Als nieuwe fabrikant belooft Audi voor het einde van het jaar te zullen aankondigen met welk team het zal samenwerken. Vroege berichtgeving geeft aan dat het hoogstwaarschijnlijk McLaren zal zijn.

“Gezien de grote technologische sprongen die de serie maakt richting duurzaamheid in 2026, kunnen we spreken van een nieuwe Formule 1. De Formule 1 transformeert en Audi wil deze reis actief ondersteunen. Een nauwe band tussen ons Formule 1-project en de technische ontwikkelingsafdeling van AUDI AG zal synergieën mogelijk maken”, schrijft Oliver Hoffmann, Audi’s lid van de raad van bestuur voor technische ontwikkeling.

Houd ons in de gaten voor meer details die gedurende de komende maanden naar voren zullen komen en let tevens op of ook Porsche wellicht binnenkort een soortgelijke aankondiging doet.

Audi Formule 1 2026

Audi Formule 1 2026

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram