Lucid Motors heeft zijn $ 250.000 kostende “Ultra-High-Performance” EV-lijn onthuld

Lucid Sapphire

Lucid Motors heeft zijn $ 250.000 kostende “Ultra-High-Performance” EV-lijn onthuld

Lucid Motors heeft zijn $ 250.000 kostende “Ultra-High-Performance” EV-lijn onthuld. De Lucid Sapphire moet de strijd aangaan met de Tesla Model S Plaid.

Onlangs nog werd de Lucid Air officieel onthuld en volgde er een stijlvolle “Stealth Pack”. En nu, om te concurreren met de Tesla Model S Plaid en andere krachtige elektrische auto’s, heeft de Amerikaanse autofabrikant Lucid Motors zijn eigen toplijn voertuigen onthuld, genaamd Sapphire.

De nieuwe Sapphire-badge is ontworpen om een ​​complete premium-ervaring te bieden en wordt geïntroduceerd met de Lucid Air Sapphire, een “ultra-high-performance” editie van zijn Air-model.

De auto maakt gebruik van een aandrijflijn van drie motoren, met twee aan de achterkant en één vooraan, om maar liefst 1.200 pk naar buiten te duwen. Dit vertaalt zich naar een 0-100 km/u tijd van minder dan twee seconden en een tijd van 0-160 km/u in minder dan vier seconden. Met een topsnelheid van 320 km/u legt hij 400 meter – ongeveer vier voetbalvelden in lengte – af in iets minder dan negen seconden.

Natuurlijk zijn er tevens andere prestatie-upgrades ingepast om al die kracht te bedwingen. Om wendbaar te blijven op snelheid, zijn de drie motoren gebouwd met koppelvectoring-mogelijkheden die het insturen soepeler maken, terwijl een breder koetswerk aan de buitenkant ervoor zorgt dat de Lucid Air Sapphire de eigen Aero Sapphire-wielen kan combineren met speciale Michelin-banden, voor meer tractie op het asfalt. Je kunt tevens custom afstemming verwachten voor een hele reeks functies, zoals antiblokkeerremmen en stuurbekrachtiging, evenals stijvere bussen en ophangingssystemen.

Voor hen die geïnteresseerd zijn in de Lucid Air Sapphire, zal de autofabrikant vanaf 23 augustus pre-orders voor de premium EV accepteren. De prijs begint bij $ 249.000.

Houd ons in de gaten voor meer bolides uit de Lucid Sapphire-serie.

 

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram