Elektrische SUV Polestar 3 krijgt wereldpremière in oktober 2022

Polestar 3 elektrische SUV

Elektrische SUV Polestar 3 krijgt wereldpremière in oktober 2022

De Polestar 3 krijgt zijn wereldpremière in oktober 2022. De komst van de grote en luxe EV betekent de eerste elektrische SUV van Polestar.

Polestar 3 elektrische SUV

Polestar, de Zweedse fabrikant van elektrische performance auto’s die onlangs nog een “BST Edition 270” onthulde voor de Polestar 2, bevestigde gisteren dat de Polestar 3 zijn wereldwijde debuut maakt in oktober 2022.

De Polestar 3 is de eerste elektrische performance SUV van het merk, waarmee het een segment betreedt dat tot de snelst groeiende en meest winstgevende behoort in de automotive sector, vooral in de Verenigde Staten.

De nieuwe Polestar SUV maakt op termijn autonoom rijden op de snelweg mogelijk, ondersteund door de best-in-class LiDAR-sensoren van Luminar en de rekenkracht van NVIDIA. Bij de lancering beschikt de Polestar 3 over een tweemotorige aandrijflijn en een grote accu voor een actieradius van meer dan 600 km (WLTP).

Polestar bevestigt de wereldpremière met een nieuwe film en een eerste afbeelding van het nieuwe model. De nieuwe elektrische SUV is naar verwachting vanaf de dag van de onthulling te bestellen in de eerste lanceringsmarkten. De productie van de Polestar 3 begint naar verwachting in het begin van 2023 en de nieuwe elektrische performance SUV wordt geproduceerd in China en de Verenigde Staten.

“De Polestar 3 is een SUV voor het elektrische tijdperk. Deze grote, high-end en luxe EV heeft een sterk eigen karakter en markeert de evolutie van onze designidentiteit”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De Polestar 3 is een sportieve SUV, trouw aan onze performance-roots en een grote mijlpaal voor onze onderneming. Het nieuwe model stimuleert onze groei en brengt ons naar de volgende fase”, voegt Ingenlath toe.

Polestar wil de komende drie jaar elk jaar een nieuw model op de markt brengen, te beginnen met de Polestar 3, en wil tegen eind 2023 in ten minste 30 wereldwijde markten operationeel zijn. Dit ondersteunt de plannen van Polestar om de mondiale verkoop te verhogen van ongeveer 29.000 exemplaren in 2021 tot zo’n 290.000 tegen het einde van 2025.

Via Polestar NL

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram