Een eerste blik op de DeLorean Alpha5 elektrische sportwagen

DeLorean Alpha5

Een eerste blik op de DeLorean Alpha5 elektrische sportwagen

We hebben een eerste blik op de DeLorean Alpha5 elektrische sportwagen. De nieuwe auto komt in een gelimiteerde oplage van 88 track-only exemplaren.

DeLorean Alpha5

Liefst 41 jaar nadat de DeLorean Motor Company de iconische DMC-12 sportwagen uitbracht, introduceert DeLorean nu de Alpha5, een elektrische conceptauto. De Alpha5 blijft trouw aan het originele silhouet van Back to the Future en heeft de kenmerkende vleugeldeuren van de DMC-12, de tweekleurige roestvrijstalen bekleding en de achterruitlamellen behouden. De gebeitelde randen zijn gladgestreken ten gunste van meer vloeiende lijnen, terwijl de kop- en achterlichten verschijnen als dunne LED-rijen.

Binnenin maakt de uitsluiting van “fluxcondensatoren” plaats voor zitplaatsen achterin, en de cockpit heeft een minimalistische esthetiek met grote schermen op het dashboard en de middenconsole. In termen van prestatiestatistieken heeft de Alpha5 een geschat bereik van 480 kilometer, een topsnelheid van 25p0 km/u en een tijd van 0 naar 100 km/u van 3,4 seconden.

Het is belangrijk op te merken dat het bedrijf achter de Alpha5 niet hetzelfde is dat de eerste DeLoreans ontwikkelde, aangezien het oorspronkelijke bedrijf in 1982 ter ziele ging en werd opgekocht door een in Texas gevestigd bedrijf dat vervangende onderdelen leverde aan eigenaren van DeLorean. Dat gezegd hebbende, schakelt de nieuwe DeLorean Motor Company Italdesign in, hetzelfde ontwerpbureau achter de DMC-12, voor het Alpha5-project. De productie werd uitbesteed aan Italië en de aandrijflijn wordt geleverd door een leverancier uit het VK.

CEO Joost de Vries, afkomstig uit Nederland, meldt dat er slechts 88 track-only modellen van de DeLorean Alpha5 zullen worden geproduceerd met een uitgebreide straatlegale elektrische line-up om te volgen. Een V8-aangedreven coupé en een waterstof-aangedreven SUV zijn naar verluidt ook in de maak.

Lees meer over de Alpha5 op de DeLorean-website en ontdek de nieuwe elektrische DeLorean op 21 augustus, als hij zijn opwachting maakt in Pebble Beach, Californië.

DeLorean Alpha5

DeLorean Alpha5

DeLorean Alpha5

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram