HANDIG: Beginnen met pokeren aan de online pokertafel

Beginnen met pokeren aan de online pokertafel tips

HANDIG: Beginnen met pokeren aan de online pokertafel

Wil je beginnen met pokeren aan de online pokertafel? Er zijn een aantal zaken die je moet weten voordat je begint met online poker.

Beginnen met pokeren aan de online pokertafel tips

Fan van het spelletje pokeren? Liefhebbers kunnen tegenwoordig online poker spelen waar en wanneer ze maar willen. Dit kan uiteraard mede omdat online pokeren in Nederland gelegaliseerd is. Vanaf het mobiele apparaat met internetverbinding pokeren is dan ook populair. Terwijl je op de bank ligt met de laptop of onderweg bent met je smartphone, de software is geoptimaliseerd voor alle innovatieve mobiele apparaten. Zo kun jij altijd en overal vandaan plaatsnemen aan de online pokertafel.

Wat betekenen de verschillende tafelposities?

Is de legalisering van online gokken voor jou hét moment om te leren pokeren? En lijkt het je fijn om in alle rust vanuit huis het kaartspel onder de knie te krijgen? Maak dan een online pokeraccount aan en start jouw pokeravontuur.

Pokeren is, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, in de basis niet heel erg moeilijk. Kies je voor een pokervariant met relatief eenvoudige spelregels? Dan kun je al helemaal snel aan de pokertafel plaatsnemen. Wel is het belangrijk om een aantal spelprincipes te begrijpen alvorens je online poker gaat spelen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je weet wat de verschillende tafelposities betekenen. Wat is de invloed van een specifieke tafelpositie op het spelverloop?

Wat betekenen de verschillende tafelposities?

Er zijn in het online casino verschillende pokerspellen die je kunt spelen. Texas Holdem poker is de meest populaire pokervariant. Dit komt doordat de spelregels bij dit spel heel eenvoudig zijn. Toch is enige kennis van het spelprincipe wel belangrijk alvorens je het spel gaat spelen.  Zo lijkt de positie die een pokerspeler aan de pokertafel heeft wellicht niet relevant. Maar dat is het voor dit kaartspel juist extreem belangrijk.

Aan een pokertafel zit allereerst de dealer. Deze dealer is verantwoordelijk voor de deling van de kaarten. De pokerspeler die links van de dealer zit, wordt de small blind genoemd. De speler links van de small blind wordt de big blind genoemd. Allebei deze pokerspelers moeten een gelijkwaardige minimale inzet doen. De tafelpositie is dus relevant voor het spelverloop. Bovendien is elke speler anders. Sommigen zijn agressiever dan anderen, en de tafelindeling heeft dus invloed op keuzes die jij moet maken.

Deze opties heb je aan de pokertafel

Kennis omtrent de betekenis van de tafelposities is belangrijk, maar het is ook belangrijk om te weten welke opties je aan de pokertafel hebt. Welke mogelijkheden zijn er voor jou als pokerspeler bij de verschillende inzetrondes?

Je kunt kiezen voor de optie Fold als je geen goede kaarten hebt. Je geeft de kaarten dan gesloten terug aan de dealer. Eventuele reeds ingezette fiches – zoals de blinds – ben je dan kwijt. Zijn jouw kaarten wel goed? Of wil je de indruk wekken bij de overige pokerspelers dat jouw kaarten goed zijn? Dan kun je kiezen voor de opties Bet, Raise, Call, Check of All-in.

Als je de volgorde van de kaartencombinatiewaardes kent en bovenstaande basisregels in het hoofd hebt, dan is het tijd om te leren hoe je spelers kunt lezen en zelf op jouw manier druk te zetten.

Succes met het beginnen met pokeren!


Gok verstandig en 18+, en let op de wetgeving van het land waar jij je begeeft tijdens het spelen van gokspelen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram