HANDIG: Welke broek voor in de zomer kies je?

Welke broek voor in de zomer kies je

HANDIG: Welke broek voor in de zomer kies je?

Op zoek naar nieuwe zomerkleding? Welke broek voor in de zomer kies je? Wij helpen zij die twijfelen op weg.

Welke broek voor in de zomer kies je

In de zomer, en vooral op de allerwarmste dagen, heb je geen zin in kleding waarin je het nog eens extra warm krijgt. Zo luchtig mogelijk, dat is het best, en dat betekent als het even kan blote armen en benen. Toch is dat niet altijd gewenst, want er zijn genoeg bedrijven of locaties waar mannen in ieder geval hun benen nog steeds dienen te bedekken. Dat maakt het uitzoeken van kleding, en broeken in het bijzonder, voor de zomer nog niet zo makkelijk. Gelukkig zijn er wat dingen waar je op kunt letten, zodat je het niet onnodig warm krijgt door je kleding.

De beste broeken voor zomerse dagen

De beste broeken voor zomerse dagen zijn eigenlijk vrij makkelijk aan te wijzen: korte broeken. Toch ligt dat niet zo makkelijk als het lijkt. Waar blote benen voor vrouwen volledig zijn ingeburgerd en geaccepteerd, zowel in de vrije tijd als op het werk, vinden we korte broeken heren niet altijd even netjes staan. Om die reden zijn er nog genoeg bedrijven waarin het dragen ervan niet wordt gewaardeerd, wat we daar ook van vinden. Er zijn echter ook mannen die er zelf voor kiezen om liever geen korte broek te dragen; zij vinden het zelf gewoon niet mooi staan.

Vallen korte broeken af als beste broeken, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere opties over. Het belangrijkst is dat je kijkt naar het materiaal. Katoen of andere natuurlijke materialen dragen in de zomer een stuk lekkerder en luchtiger dan broeken van stoffen waarin synthetische materialen zijn verwerkt. Daarom zie je dat een stoere cargoboek heren juist in de zomer vaak goed bevalt; deze zijn vaak van katoen gemaakt, en daardoor prima te dragen. Ook andere pantalons, zelfs nette exemplaren, hoeven als je op het materiaal let echt niet te warm te zijn om te dragen op een zomerse dag.

Wat draag je erboven?

Waar het uitzoeken van een goede zomerse broek lastig kan zijn, geldt dat voor bovenkleding vaak wat minder. Ook hier is het materiaal weer belangrijk, kijk dus altijd even goed naar wat er op het label in het kledingstuk staat. Kleding van katoen is er volop, van nette overhemden tot basic T-shirts. Voor iedere stijl is er dus wel een top te vinden die prima past bij de warmste dagen.

Mouwloze shirts, hemdjes, kunnen natuurlijk ook nog. Hiervoor geldt dan wel weer dat deze vooral in de vrije tijd, en vaak zelfs alleen in en om het eigen huis of op het strand gedragen worden. Ermee uit eten gaan of ergens op bezoek, dat is vaak een no go.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram