COMBINEREN: Zo draag je de coltrui en pullover

Hoe draag je een coltrui combineren hoe draag je een pullover combineren

COMBINEREN: Zo draag je de coltrui en pullover

Hoe draag je een coltrui en hoe draag je een pullover? Check onze tips en ontdek hoe je een coltrui combineren en een pullover dragen optimaliseert.

Hoe draag je een coltrui combineren hoe draag je een pullover combineren

Een overhemd onder je trui dragen? Je coltrui combineren met andere kledingstukken? Of je ze nu formeel inzet of iets informeler, voor beide truien zijn er tips die je in acht kunt nemen als je voor de kledingkast staat.

Coltrui combineren: Hoe draag je deze trui?

Coltruien zijn enorm praktisch, stijlvol en inmiddels een ware klassieker. Iedere garderobe heeft ten minste een coltrui nodig, en dan het liefst in ieder geval een zwartkleurige. Maar hoe kun je nou optimaal een coltrui combineren?

Er zijn meerdere manieren die zonder twijfel stijlvol en geslaagd zijn:

1. Onder een colbert

Draag de coltrui onder een strak of iets bonter colbertje, gecombineerd met een goede spijkerbroek. Dit ziet er smart casual uit en is passend voor zowel informele als iets formelere setting. Afhankelijk van de gelegenheid draag je hieronder een goed paar nette schoenen of iets sportievere variant.

2. Onder een kostuum

Draag je voor werk geregeld een volledig kostuum? In de winter kun je het overhemd gerust inwisselen voor een coltrui. Voelt warm aan, zit lekker en staat gedistingeerd. Belangrijk is wel dat je niet een hele dikke trui doet, maar een fijn, dunner aanvoelend model.

3. Onder een spijkerjack

Als het iets frisser is en je wilt de coltrui combineren met een jack dat gewoon binnen kan worden gedragen, ga dan voor een spijkerjack. Ziet er enorm stoer uit en je kunt qua kleurencombinaties vele kanten op. Gooi er een paar goede boots onder, zoals Timberlands of Chelsea boots, en je ziet er pico bello uit.

4. Zonder iets

Oftewel gewoon een mooie spijkerbroek, pantalon of chino in combinatie met louter de coltrui. Heel casual, en de coltrui mag in dit geval voorzien zijn van een grovere structuur, opvallend design of juist gewoon lekker strak en simpel. Natuurlijk kun je ook hier kiezen voor een set stoere herenlaarsjes, maar oversized sneakers passen ook naadloos.

Hoe draag je een coltrui combineren

Pullover dragen: Welke kleuren combineren?

Een pullover wordt specifiek gedragen over een overhemd en is wat lichter van bouw dan een klassieke trui – zodat het niet te warm wordt. De naam geeft natuurlijk al prijs dat het hier niet gaat om een reguliere trui of sweater. Deze truisoort kom vaak in zachte, fijne stoffen, met een ronde of V-hals, en sluit nauw aan op het lichaam. De juiste maat kiezen is dus extra van belang in verband met het eronder te dragen overhemd en hoe alles zit.

De belangrijke vraag hier is verder niet zozeer hoe we de pullover dragen, maar vooral in welke combinaties van kleur:

1. Neutraal werkt praktisch altijd

De neutrale kleuren zwart, wit en grijs zijn over het algemeen een veilige bet. Ze sluiten aan bij elkaar en met andere kleuren, waarbij je in principe wel altijd je overhemd lichter wilt hebben dan de trui.

Zakelijk gaat men veelal voor een wit overhemd met een donkere of gekleurde pullover. Heb je een trui met print? Dan is het effen overhemd een must. Een opvallend overhemd draag je daarentegen weer met een effen trui. Het is wijsheid om het niet te bont te maken, dus kies voor een streep, ruit of blok.

2. Ton-sur-ton

Een van de fijnere kleurcombinaties is absoluut ton-sur-ton, waarbij je feitelijk kiest voor twee verschillende tinten van dezelfde kleur. Smaakvol zijn combinaties zoals lichtblauw met donkerblauw of lichtgroen met donkergroen. Ook met de neutrale kleuren kun je dit natuurlijk doen.

3. Contrasterend

Niks mis met een beetje kleurcontrast echter. Hoewel meer uitgesproken, kun je op subtiele wijze hele fijne combinaties maken. Het belangrijkste is dat de kleuren niet te heftig zijn. Zie hieronder een serie treffende kleurcombinaties op een rij, passend binnen een bepaalde setting:

          Zakelijk & neutraal

    • Witkleurig overhemd met soortement blauwe, rode of grijze pullover
    • Lichtgrijs overhemd met donkerblauwe, bordeauxrode pullover
    • Lichtblauw overhemd met beige pullover

    Zakelijk & stijlvol

    • Grijskleurig overhemd met zwarte pullover
    • Grijs overhemd met pastelkleurig oranje, gele of roze pullover
    • Zwart overhemd met beige pullover

    Kleurrijk

    • Pastelgroen overhemd met zachtpaarse pullover
    • Denim overhemd met camel pullover
    • Wit met blauw ruitje overhemd met blauwe ullover

     

hoe draag je een pullover combineren

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram