Audi onthult diverse varianten van de A8 vol met technologie

Audi A8 S8 2022

Audi onthult diverse varianten van de A8 vol met technologie

De Audi A8 is onthuld in diverse varianten, inclusief het debuut van zijn geheel nieuwe V8-aangedreven S8. Alle bolides zitten boordevol nieuwe technologie.

Audi A8 S8 2022

Audi heeft de geheel nieuwe A8 onthuld in een veelvoud van gedaanten. Wat de diverse  varianten echter duidelijk verenigt, is de next-level technologie. Innovatie die we ongetwijfeld ook gaan terugzien binnen de rest van de line-up van het Duitse merk in 2022 en daarna.

Verkrijgbaar als een drie-liter V6-aangedreven A8 55 TFSI Quattro, evenals een vier-liter V8-versie die wordt geleverd in de A8 60 TSFI Quattro en de A8 L 60 TFSI Quattro — waarbij deze laatste twee allebei 100 km/u halen in slechts 4,4 seconden, ongeacht hun grootteverschillen – biedt Audi een A8 voor bijna iedereen die op zoek is naar een volgende luxe sedan. De V8 kan ook slechts vier van zijn acht cilinders gebruiken om het brandstofverbruik indien nodig te verminderen, en voor degenen die zich meer zorgen maken over zuinig rijden, zullen er binnenkort een dieselmotor en een plug-in hybride versie komen.

Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in het S8-aanbod. Deze auto wordt aangedreven door een Biturbo V8 en produceert 571 pk en 800 Nm koppel, waarmee hij in slechts 3,8 seconden naar 100 km/u versnelt. De auto is uitgerust met een sportuitlaat met kleppen en een verbeterde ophanging die is gericht op sportievere handling, uitgerust met een voorspellende actieve ophanging, sportdifferentieel en dynamische vierwielbesturing. Alle motorvarianten worden geleverd met mild-hybride technologie die wordt aangedreven door een 48-volt elektrisch hoofdsysteem dat de auto in zijn elektrische modus kan laten rijden, en in markten zoals China zal de S8 ook worden geleverd met een lange wielbasis.

Audi A8 S8 2022

Wat de technologie in de Audi A8 betreft, hebben de Duitsers de auto uitgerust met aanpasbare achterlichten met digitale OLED’s op een doorlopende lichtstrip, futuristische Digital Matrix LED-koplampen waarbij ongeveer 1,3 miljoen microspiegels in elk licht zijn gemonteerd om het licht gelijkmatig te breken, terwijl passagiers binnen hun voeten in verschillende gradaties kunnen laten opwarmen en masseren. Dit valt onder het nieuwe “Relaxation”-pakket, dat ook 18 pneumatische kussens, elektrisch verstelbare comfort-hoofdsteunen, een optionele doorlopende middenconsole met optionele uitklapbare tafels, luxe automatische airconditioning met vier zones en nieuwe entertainmentschermen achterin omvat.

Er zullen twee schermen van 10,1″ en 8,6″ beschikbaar zijn die beide “Hey Audi!” gebruiken, de virtuele persoonlijke assistent van de auto, naast een virtuele cockpit voor verbeterde rij-informatie, connectiviteit en gebruikerservaringen. 3D-geluid is te danken aan een versterker van 1.920 watt die 23 luidsprekers in de auto aanstuurt, terwijl verschillende optionele pakketten de rijervaring gebruiksvriendelijker maken, zoals extra camera’s en sensoren.

Ook het exterieurdesign is verfijnd en gemoderniseerd met bredere delen en meer hoekige vormen. De ‘Singleframe’-grille is breder en glanzender, de luchtinlaten staan ​​meer rechtop en voelen sportiever aan, terwijl de lichten aan de voorkant even scherper zijn. Bredere wielkasten en een platter dak zorgen ervoor dat de auto er strakker uitziet en weer sportiever aanvoelt, terwijl een opnieuw ontworpen diffuser naast vier flow-geoptimaliseerde pijpen zit, zorgen voor een auto die er beduidend sportiever uitziet.

Audi gaat de geheel nieuwe Audi A8 in alle verschillende specificaties vanaf december 2021 in Europa uitbrengen vanaf € 99.500. De S8 begint bij € 144.800.

De nieuwe Audi A8 is vanaf eind dit jaar ook in Nederland te bestellen en is vanaf maart 2022 leverbaar. Aanvullende specificaties en prijzen voor Nederland worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Audi A8 S8 2022

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram