Nieuwe Bulgari Aluminium GMT geschikt voor internationaal reizen

Bulgari Aluminium GMT

Nieuwe Bulgari Aluminium GMT geschikt voor internationaal reizen

De nieuwe Bulgari Aluminium GMT is geschikt voor internationaal reizen. De GMT-ring breekt met de ontwerptraditie door binnenin te zijn geplaatst.

Bulgari Aluminium GMT

Bulgari’s lichtgewicht sporthorloge, de Bulgari Aluminium, heeft een kleurrijke, reisvriendelijke upgrade gekregen met de toevoeging van een GMT-complicatie.

GMT-horloges kwamen qua populariteit ooit als tweede achter chronografen, maar tijdens de lockdown, met internationale reizen opgeschort, waren ze in praktische zin even uitgespeeld. Met de grenzen langzaamaan weer open, lijken het GMT-model nu een voorzichtige comeback te maken.

In plaats van de traditionele dag/nacht 24-uurs GMT-ring op de blauwe rubberen ring van de Bulgari Aluminium GMT te plaatsen, koos Bulgari’s hoofdhorlogeontwerper Fabrizio Buonamassa ervoor om een ​​rode en blauwe “Pepsi”-cijferring toe te voegen met een rode pijlpuntwijzer die GMT aangeeft.

Het horloge maakt gebruik van een automatisch B192-kaliber met een gangreserve van 42 uur, en het aanpassen van zowel de GMT-wijzer als de lokale tijd gebeurt met behulp van de kroon.

Met zijn 40 mm aluminium kast, titanium achterkant en rubberen band is de Bulgari Aluminium altijd al een solide concurrent geweest voor andere op reizen gerichte horloges. Dit is mede dankzij het uitblinken op het gebied van comfort. Het Italiaanse sieraden- en horlogemerk dook in dit segment, toen ze het model in 1998 lanceerden, waarbij Alitalia’s Boeing 747-vloot werd versierd met een blanke metalen kleurstelling die het horloge om de romp gewikkeld liet zien.

De Bulgari Aluminium GMT is nu verkrijgbaar via Bulgari en kost € 3.500.

Bulgari Aluminium GMT

Bulgari Aluminium GMT

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram