Wat je moet weten over een screenprotector voor je smartphone

tips beste screenprotector smartphone

Wat je moet weten over een screenprotector voor je smartphone

Wat je moet weten over een screenprotector gebruiken voor je smartphone? Wij hebben een aantal weetjes opgesomd, zodat je de juiste voor jezelf koopt.

tips beste screenprotector smartphone

Het overkomt de besten onder ons. Je wil je telefoon opbergen en pats! Een kras of een barst siert nu je telefoonscherm. Na stevig vloeken en flink balen moet je toegeven dat je ook niet echt zachtzinnig met smartphone omgaat. Wist je dat een screenprotector een hoop narigheid kan voorkomen? We leggen je nog eens uit waarom het verstandig is om een screenprotector te gebruiken.

Scherm met Gorilla Glass

In het begin zijn we allemaal heel zuinig op onze smartphone. De aanschafprijs ligt ons nog vers in het geheugen en misschien heb je wel flink moeten sparen om de nieuwste smartphone of iPhone te kunnen kopen. Het scherm voelt stevig aan en doordat je gelezen hebt dat het van zogenaamd Gorilla Glass gemaakt is, word je al gauw wat onbezorgder dan je eigenlijk zou moeten zijn. Er gaat geen hoesje omheen, want dan zie je het mooie design van je telefoon niet meer, en Gorilla Glass is immers een extreem stevig materiaal waardoor het zo goed als onmogelijk wordt om diepe krassen in je scherm te produceren. Toch?

Helaas. Ook al is Gorilla Glass nog zo sterk, een ongelukje zit in een klein hoekje en soms is ook dit glas niet stevig genoeg. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon die losjes in je jaszak zwerft, waar vervolgens ook je sleutelbos met die metalen sleutelhanger bovenop wordt gekieperd. Neem van ons aan, je scherm vindt dit niet echt heel slim. Een andere actie is je telefoon met een flinke vaart op tafel gooien met het scherm naar beneden. 9 van de 10 keer gaat het goed, maar die ene keer zou je willen dat je een screenprotector had gehad.

Welke soorten screenprotectors zijn er?

Screenprotectors zijn tegenwoordig meer dan alleen een beschermlaagje voor je smartphonescherm. Natuurlijk is dat wel de hoofdzaak van het gebruik van een screenprotector, maar daarnaast doen deze nog veel meer. Zo zijn er screenprotectors verkrijgbaar die pottenkijkers buiten houden. Dit wil zeggen dat deze gemaakt zijn van zogenaamd privacy glass dat ervoor zorgt dat anderen niet zomaar mee kunnen kijken op je scherm. Dit speciale glas kleurt namelijk zwart als je er vanaf de zijkant tegenaan kijkt. Kijk je recht van voren op je scherm, dan zie je uiteraard alles gewoon prima. Privacy glass is ideaal als je veel van de trein of het vliegtuig gebruik maakt.

Daarnaast zijn er screenprotectors op de markt met een antibacteriële laag. Een antibacteriële laag op je screenprotector doodt het grootste deel van die bacteriën. Zo voorkom je dat je smartphone een bron van ziektekiemen wordt. Meestal hebben deze screenprotectors ook een olieafstotend laagje dat ervoor zorgt dat je vingers geen blijvende afdrukken achterlaten.

Alle smartphone stralen blauw licht uit. Dit kan ervoor zorgen dat je ’s avonds niet kunt slapen of dat je hoofdpijn krijgt. Een screenprotector met een blauw licht filter kan dan uitkomst bieden. Deze screenprotector beschermt niet alleen je smartphone, maar ook je ogen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Een hoesje in combinatie met een screenprotector

Als je gebruik maakt van een telefoonhoesje, zoals bijvoorbeeld Samsung hoesjes, dan zul je merken dat deze alleen de achterkant van je telefoon beschermt. In dat geval is het gebruik van een screenprotector aan de voorkant een uitstekende optie. Zo weet je zeker dat je smartphone aan alle kanten beschermd is. Is dit een optie voor je? Overweeg dan bijvoorbeeld een screen protector van GSMPunt. Hier vind je ruime keuzemogelijkheden in betaalbare screenprotectors die van een uitstekende kwaliteit zijn.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram